Στρατιωτική συνεργασία προτείνει στα Σκόπια ο Τσίπρας - Free Sunday
Στρατιωτική συνεργασία προτείνει στα Σκόπια ο Τσίπρας

Στρατιωτική συνεργασία προτείνει στα Σκόπια ο Τσίπρας

Στις 2 Απριλίου αναμένεται να γίνει η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, σύμφωνα με τις οποίες θα συζητηθεί σειρά συμφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη ελληνικά πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα και γίνεται αμέσως μετά μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λίγο αργότερα αναμένεται να φτάσει στα Σκόπια και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης με μια πρόταση για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.Συγκεκριμένα, οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών θα προχωρήσουν σε κοινές ασκήσεις, θα υπάρχει ανταλλαγή σπουδαστών σε στρατιωτικές σχολές, στήριξη στην αμυντική βιομηχανία, καθώς και μία ακόμη συμφωνία που θα αφορά τον εναέριο χώρο.

Εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή, σε περίπτωση που αναφερθεί ύποπτο συμβάν με άγνωστο αεροπορικό ίχνος στο FIR των Σκοπίων, τότε ελληνικά μαχητικά που θα βρίσκονται σε επιφυλακή, θα καλούνται από τους γείτονες και θα σπεύδουν προς αναγνώριση.

Την επίσκεψη στα Σκόπια είχε προαναγγείλει πριν από μερικές ημέρες ο πρωθυπουργός στο Διεθνές Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι θα δημιουργηθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.