Τσίπρας: Δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές - Free Sunday
Τσίπρας: Δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές

Τσίπρας: Δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές

Τη διαβεβαίωση ότι οι βουλευτικές εκλογές δεν θα πραγματοποιηθούν μαζί με τις ευρωπαϊκές, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης στο θέατρο «Κιβωτός».

«Αν και πολλοί με έχουν "γαργαλήσει" να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Σχολίασε δε, ότι το μείζον είναι οι προσεχείς ευρωεκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε κρίσιμες και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, και κάλεσε τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες.

«Η ευρωπαϊκή ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν είναι μια ιδέα συντηρητική, παρότι τη διαχειρίστηκαν συντηρητικές δυνάμεις, αλλά ριζοσπαστική, ρηξικέλευθη και προοδευτική» έσπευσε να υπογραμμίσει.

Όσον αφορά την άνοδο δυνάμεων του εθνικισμού και της ακραίας δεξιάς στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας — σύμφωνα με το ΑΜΠΕ — κατήγγειλε ότι έχουν ενδυθεί τον μανδύα του αντισυστημισμού, κάτι το οποίο όμως, είναι μια απάτη. 

​Υποστήριξε μάλιστα, ότι έχουν υλοποιήσει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία, όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία, και επικαλέστηκε ως παράδειγμα τον Όρμπαν στην Ουγγαρία.

«Θέλει να εφαρμόσει εργατική πολιτική που μας γυρίζει στον Μεσαίωνα. Το ίδιο και ο ομοϊδεάτης του, ο Καγκελάριος της Αυστρίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα στην Ευρώπη είναι μια «πλατύτατη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, από την αριστερά της Αριστεράς έως την αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων και των Πρασίνων».