Παρελάσεις σε αστυνομικό κλοιό - Free Sunday
Παρελάσεις σε αστυνομικό κλοιό

Παρελάσεις σε αστυνομικό κλοιό

Πάνω από 1.500 αστυνομικοί συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση σήμερα στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί από τις Δυνάμεις Τάξης, την Ασφάλεια, την Τροχαία και τα ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων.

Ενισχυμένα είναι, παράλληλα, και τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η δοξολογία, παρουσία μελών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων.Αναλόγου μεγέθους κινητοποίηση υπάρχει και για αρκετές πόλεις της βορείου Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται μαθητική παρέλαση, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

Το μεγαλύτερο βάρος στο σχεδιασμό έχει δοθεί από τους επιτελείς στις στις εξέδρες των επισήμων, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να δημιουργούν στην ουσία έναν «κλοιό», προκειμένου να αποφύγουν την πρόκληση επεισοδίων που θα «αμαυρώσουν» τις παρελάσεις.Οι αρχές φέρονται να έχουν εξετάσει όλες τις πρωτοβουλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κινητοποιήσεις και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο προληπτικών προσαγωγών όπως συνέβη και στο Σύνταγμα το Σάββατο με τις προσαγωγές πολιτών που διαμαρτύρονταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.Τα μέτρα της τροχαίας στην ΑθήναΑπό τις 6 το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ διακοπές κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης-στάθμευσης οχημάτων στις ακόλουθες λεωφόρους και οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό - με τα μέτρα να ισχύουν μέχρι το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης:

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Ηρ. Αττικού
Βασιλέως Γεωργίου Β΄
Βασιλέως Γεωργίου Α΄
Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)
Πλατεία Ομονοίας
Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Αθηνάς
Αγ. Κωνσταντίνου
Πλατεία Καραϊσκάκη
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Θ. Δηλιγιάννη στο τμήμα μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Πλ. Συντάγματος
Φιλελλήνων
Σταδίου
Λ. Συγγρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Ακαδημίας
Βασιλίσσης Όλγας
Αθ. ΔιάκουΗ Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας τις ώρες διεξαγωγής των παρελάσεων και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.