Η Παπακώστα διαρρέει εκλογική συνεργασία με Άρη και Τσιτουρίδη που αύριο πάει στον Άρειο Πάγο με νέο κόμμα - Free Sunday
Η Παπακώστα διαρρέει εκλογική συνεργασία με Άρη και Τσιτουρίδη που αύριο πάει στον Άρειο Πάγο με νέο κόμμα

Η Παπακώστα διαρρέει εκλογική συνεργασία με Άρη και Τσιτουρίδη που αύριο πάει στον Άρειο Πάγο με νέο κόμμα

Εκλογική συνεργασία της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα με δύο πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Καραμανλή, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Σάββα Τσιτουρίδη, προανήγγειλαν χθες συνεργάτες της κυρίας Παπακώστα με ανώνυμη διαρροή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

«Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Κατερίνα Παπακώστα αναμένεται να συνεργαστεί με δύο στελέχη που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία: Τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον Σάββα Τσιτουρίδη και τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες τυπικές διαδικασίες», ανέφερε σε τηλεγράφημα του το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι «Έλληνες Ριζοσπάστες», αύριο Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, στις 10.30 το πρωί, ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης θα καταθέσει στον Άρειο Πάγο την Ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες».

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Με ευθύνη απέναντι στους πολίτες που αναζητούν ελπίδα και σχέδιο για το αύριο, οι Έλληνες Ριζοσπάστες έρχονται στο κέντρο της πολιτικής ζωής έχοντας βαθιά πίστη σε μια νέα Πολιτεία Κοινωνικής Δημοκρατίας που θα εγγυάται και θα κατοχυρώνει την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων μέσα σε μια δημοκρατική και πιο δίκαιη Ευρώπη και σ’ έναν ανοιχτό κόσμο προκλήσεων και ευκαιριών.»

Ο Σάββας Τσιτουρίδης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος διετέλεσαν υπουργοί στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στο διάστημα 2004-2009. Η Κατερίνα Παπακώστα είχε διοριστεί υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το 2014. 

Ο κ.Σπηλιωτόπουλος είχε διατελέσει υπουργός Τουρισμού από το 2007 έως το 2009 και υπουργός Παιδείας το 2009.

Το 2014 ο κ. Σπηλιωτόπουλος παραιτήθηκε από τη θέση του βουλευτή για να διεκδικήσει τη δημαρχία της Αθήνας με την υποστήριξη της ΝΔ, αλλά δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο, καθώς είχε κατέβει ως υποψήφιος και ο κ.Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο κ. Τσιτουρίδης είχε παραιτηθεί το 2004 από Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για λόγους ευθιξίας, λόγω της δημοσιότητας που έλαβε η μετεγγραφή του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 2007 παραιτήθηκε από Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας με αφορμή εισαγγελική έρευνα για χρηματιστηριακές πράξεις του στενού του συνεργάτη Ευγένιου Παπαδόπουλου στο διάστημα 1999-2000. Η έρευνα αυτή όμως κατέληξε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψε καμία εμπλοκή του εν λόγου συνεργάτη του.
Η κυρία Παπακώστα διορίστηκε αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας το 2016 από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον Οκτώβριο του 2017 διεγράφη από το κόμμα με απόφαση του τελευταίου.
Τον Ιούλιο του 2018 η κυρία Παπακώστα ίδρυσε την πολιτική κίνηση «Ελληνική Ορμή» και ένα μήνα αργότερα τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.