Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πληρώσει το πρόστιμο της 90χρονης - Free Sunday
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πληρώσει το πρόστιμο της 90χρονης

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πληρώσει το πρόστιμο της 90χρονης

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πληρώσει το πρόστιμο των 200 ευρώ που επιβλήθηκε στην 90χρονη που πουλούσε παράνομα τερλίκια σε λαϊκή, είπε σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα «διότι το κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο».


Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η ηλικιωμένη γυναίκα έμεινε πολλές ώρες στο τμήμα, προτού τελικά της επιτραπεί να αποχωρήσει, η κυρία Παπακώστα ανέφερε ότι το περιστατικό ελέγχθηκε και ότι «ως προς τη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι της, αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν ισχύουν καθόλου».

«Ρώτησα εγώ εδώ τους αρμοδίους και μου είπαν πώς ακριβώς συνέβη. Από εκεί και πέρα, για να μην είμαστε υποκριτές, θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουμε αν από μια ηλικία και πάνω θέλουμε να απαλλάσσονται οι πολίτες από την ευθύνη που ο νόμος σήμερα ορίζει. Εδώ είναι η βουλή, αύριο να νομοθετήσουμε διαφορετικά», συμπλήρωσε επί τους θέματος η υφυπουργός, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση «η αστυνομία δεν πρέπει να στοχοποιείται και να πυροβολείται γιατί εφάρμοσε τον νόμο, καλό ή κακό».