ΝΔ: Τι είναι αυτό που συνδέει τον κ.Τσίπρα με τον κ.Κόκκαλη; - Free Sunday
ΝΔ: Τι είναι αυτό που συνδέει τον κ.Τσίπρα με τον κ.Κόκκαλη;

ΝΔ: Τι είναι αυτό που συνδέει τον κ.Τσίπρα με τον κ.Κόκκαλη;

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την επιλογή του Πέτρου Κόκκαλη ως υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και την ταυτόχρονη προσπάθεια να αποδοθούν στην αξιωματική αντιπολίτευση σχέσεις με επιχειρηματίες και πιο συγκεκριμένα τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στην Πειραιώς απαντούν επικαλούμενοι «τέσσερις αδιαμφισβήτητες αλήθειες».

Συγκεκριμένα όπως σημειώνουν:

– Είναι τοις πάσι γνωστό ότι το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με το Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου εκείνος να παράσχει απλόχερα την βοήθειά του στην εκλογή της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Κάτι που φάνηκε και από τα πολύ υψηλά ποσοστά που έλαβε η Ρένα Δούρου στον Πειραιά.

– Ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης δεν έκρυψε ποτέ ότι από το 2015, μετά δηλαδή την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, επισκεπτόταν τακτικά το Μαξίμου, όπως και ότι δεχόταν ο ίδιος συχνά πυκνά στο γραφείο του στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα, όπως τους κ. Νίκο Παππά και Λευτέρη Κρέτσο.

– Τις σχέσεις που είχαν μέχρι και το 2017 οι κ. Τσίπρας και Μαρινάκης επιβεβαιώνει το γεγονός ότι σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε όταν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας πήρε τηλεοπτική άδεια με τον αντισυνταγματικό διαγωνισμό Παππά.

– Ο ίδιος ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες στον ίδιο δημοτικό συνδυασμό με τον κ. Μαρινάκη και είχαν άριστες σχέσεις»

Στην συνέχεια η ΝΔ καλεί  τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει στους πολίτες ποιοι λόγοι οδήγησαν στο να «χαλάσουν οι σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη» και «τον συνδέουν πλέον με τον κ. Κόκκαλη», και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον «καλύτερο υπηρέτη της διαπλοκής σε αυτή τη χώρα» και υπενθυμίζουν:

– τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς με τα βοσκοτόπια

– τις κατατμήσεις των δημοσίων έργων

-τα σκάνδαλα της ΔΕΠΑ, του Θριασίου, του Ελευθέριος Βενιζέλος και

– τα φορολογικά δώρα στα καζίνο και τις στοιχηματικές εταιρείες

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία δημοσίευσε και σχετικό σποτ στο κανάλι της στο youtube, τονίζοντας ότι «ο κ. Τσίπρας αντί να παριστάνει τον αρχάγγελο της ηθικής, οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς είναι αυτό που τον συνδέει με τον κ. Κόκκαλη».