Κοσμοσυρροή στην ολομέλεια των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ - Free Sunday
Κοσμοσυρροή στην ολομέλεια των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ

Κοσμοσυρροή στην ολομέλεια των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ η ολομέλεια των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (ΕΚΟ) με τον νέο γραμματέα, Νίκο Παγώνη. Περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι επαγγελματικών και κοινωνικών οργανώσεων της ΝΔ έδωσαν το «παρών» με στόχο να συντονίσουν τη δράση και τις κινητοποιήσεις τους αλλά και να συζητήσουν για τους προβληματισμούς τους και τις αποδοτικότερες μεθόδους ανάδειξης και επίλυσης των πολυποίκιλων ζητημάτων που αφορούν τις διάφορες ΕΚΟ.

Όπως τόνισε ο γραμματέας των ΕΚΟ, Νίκος Παγώνης: «Η περίοδος της κρίσης μάς δίδαξε πλείστα, εκ των οποίων το πλέον σημαντικό ήταν ότι ο τροχός γυρίζει και ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στη θέση του άλλου.

Ναι μεν η κινητοποίηση των στελεχών είναι το άλφα, αλλά οι καιροί απαιτούν τα στελέχη να ενστερνίζονται και να μετέρχονται διαβουλευτικές πρακτικές επί έκαστου αναδυόμενου ζητήματος, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δημοκρατικό πνεύμα.

Με άλλα λόγια, αποτελούμε μέλη μιας οικογένειας, πολιτικής και κοινωνικής, με κοινούς στόχους, αλλά και διαφορετικά ερείσματα ο καθένας μας.

Στα πλαίσια αυτά, η διαφορετικότητα του καθενός μας έχει σπουδαίο ρόλο και πρέπει να αναδεικνύεται και να αξιοποιείται προς την κατεύθυνση της δικτύωσης και της προόδου της πολιτικής μας οικογένειας, καθώς και της κοινωνίας μας. Δεν μιλάμε απρόσωπα, ούτε αόριστα. Λέμε τα πράγματα ως έχουν και βάσει αυτής της λογικής προχωράμε.

Οι ΕΚΟ δημιουργήθηκαν στα δύσκολα από ανιδιοτελείς ανθρώπους που έδωσαν και δεν πήραν από την παράταξη. Συνθέτουν μαζί με τις άλλες γραμματείες τη βάση πάνω στην οποία εδράζεται το οικοδόμημα που λέγεται Νέα Δημοκρατία. Είναι δίπλα στους πολίτες, γιατί ταυτίζονται με αυτούς, νιώθουν τις αγωνίες, αφουγκράζονται τους προβληματισμούς τους και αγωνίζονται για τα “θέλω” τους και τα όνειρά τους. Απηχούν τον παλμό της κοινωνίας στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα».

Ο κ. Παγώνης επισήμανε κατά την ομιλία του τους στόχους της γραμματείας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων ενόψει εκλογών και όχι μόνο, να εγγυάται τη συνεχή δραστηριότητα μηχανισμών επαφής και επικοινωνίας με τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, την ορθή αξιολόγηση των ζητημάτων που αφορούν τις ΕΚΟ με πορίσματα προερχόμενα από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, τη διαφάνεια και τη στρατηγική στην ανάδειξη και επίλυση των ζητημάτων και τη συνεργασία με όλες τις άλλες γραμματείες που άπτονται των θεμάτων αρμοδιότητάς της.

Στην ολομέλεια έδωσε το «παρών» και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.