Κωνσταντοπούλου: Ο πλουτισμός του Πετσίτη σχετίζεται με Παππά και Τσίπρα - Free Sunday
Κωνσταντοπούλου: Ο πλουτισμός του Πετσίτη σχετίζεται με Παππά και Τσίπρα

Κωνσταντοπούλου: Ο πλουτισμός του Πετσίτη σχετίζεται με Παππά και Τσίπρα

Σοβαρότατες αιχμές, για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά, άφησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έπειτα από τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον Μανώλη Πετσίτη. 

«Όταν ένα πρόσωπο όπως ο Πετσίτης, ανύπαρκτων προσόντων, βρίσκεται με εκτιναγμένα τα εισοδήματά του εις εκατονταπλούν, βρίσκεται να συνδιαλέγεται με οικονομικούς παράγοντες και βρίσκεται σε αυτές τις θέσεις επιρροής, αυτό γίνεται λόγω της σχέσης του με τον Παππά και με τον Τσίπρα. Ο Πετσίτης αποδείχθηκε ότι ήταν πρόσωπο του στενού, στενότατου, περιβάλλοντος Τσίπρα και Παππά», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» ότι σε λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας»

«Εγώ τον ήξερα ως τον κουβαλητή της τσάντας του Παππά, ούτε ήξερα το επώνυμό του. Τον είχα δει να συνοδεύει τον Παππά όπου πήγαινε, ήδη από την εποχή που ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση και ο Παππάς ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Τσίπρα. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο πλουτισμός του Πετσίτη είναι πλουτισμός σχετιζόμενος με την σχέση του με την εξουσία. Με τον Τσίπρα, με τον Παππά, με την κυβέρνηση», συμπλήρωσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

«Υπ’ αυτή την έννοια, δεν αρκεί να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Πετσίτη, πρέπει να ανοίξουν οι λογαριασμοί του Παππά, του Τσίπρα και του περιβάλλοντός τους και πρέπει να δημοσιευτούν τα πόθεν έσχες. Δεν μπορεί τέσσερα χρόνια να μην έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα πόθεν έσχες που υποβάλλονται και η διαδικασία αυτή δεν υπάρχει για να κάθεται πάνω τους ο κ. Βούτσης και να κάνει παιχνίδια εκβιασμών και επιρροής. Τα πόθεν έσχες υποβάλλονται για να δημοσιεύονται. Εδώ όμως δεν έχουν δημοσιευθεί από τον κ. Βούτση και από την κυβέρνηση Τσίπρα από εποχής του 2015. Μόνο της πρώτης περιόδου του ‘15 δημοσιεύθηκαν και αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Φλαμπουράρη ο οποίος ξεκάθαρα ανέλαβε υπουργείο ενώ κατείχε μετοχές, είχε σχέση με ανώνυμη εταιρεία και ξεκάθαρα παραποίησε, προχρονολόγησε ιδιωτικό συμφωνητικό με προκλητικό τρόπο για να αποφύγει τις συνέπειες αυτού που αποκαλύφθηκε», υπογράμμισε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας».

«Δεν μπορεί σ΄αυτή τη χώρα που ο άνθρωπος της καθημερινότητας δεν μπορεί να επιβιώσει, δεν μπορεί κάποιοι να πλουτίζουν, να κάνουν βόλτες με τζετ, με πρωθυπουργικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, να επιδεικνύουν την χλιδή, να παριστάνουν τους δήθεν αριστερούς και να μην ελέγχονται…», συμπλήρωσε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κλήθηκε να σχολιάσει και την επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια. «Να πας στα Σκόπια και να παραμείνεις εκεί, είσαι ανεπιθύμητος εδώ…», είπε ότι θα έλεγε στον πρωθυπουργό. «Πιο καλά θα περάσει στα Σκόπια. Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ακυρωθεί, παράγει ελεεινά αποτελέσματα», συμπλήρωσε.