Σήμερα ο Τσίπρας στα Σκόπια με 10 υπουργούς και 120 επιχειρηματίες - Free Sunday
Σήμερα ο Τσίπρας στα Σκόπια με 10 υπουργούς και 120 επιχειρηματίες

Σήμερα ο Τσίπρας στα Σκόπια με 10 υπουργούς και 120 επιχειρηματίες

Την πρώτη επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια πραγματοποιεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συναντηθεί με τον ομόλογο του, Ζόραν Ζάεφ και τον Αλβανό πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι.

Ο κ. Τσίπρας, συνοδεύεται από 10 Υπουργούς και ομάδα 120 επιχειρηματιών από τους 350 που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα..

Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Ζάεφ θα συμπροεδρεύσουν στο Ανώτατο Συμβούλιο ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί το επιχειρηματικό φόρουμ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να υπογραφούν οι εξής συμφωνίες:

  • Αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.
  • Εγκατάστασης συνοριακού σημείου διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών, συνδέοντας τους Προμάχους στην Ελληνική Δημοκρατία με το Majden στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
  • Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Προσθήκης στο Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της εταιρείας ΔΕΣΦΑ και της εταιρείας MER της 14ης Οκτωβρίου 2016.
  • Συνεργασίας μεταξύ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.