O Πετσίτης με τον Τσίπρα στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος (video) - Free Sunday
O Πετσίτης με τον Τσίπρα στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος (video)

O Πετσίτης με τον Τσίπρα στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος (video)

Ένα ακόμα ντοκουμέντο για την ευκολία με την όποια μπαινοέβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μανώλης Πετσίτης έρχεται στο φως, αυτή τη φορά από τη βραδιά του δημοψηφίσματος το 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ο Μανώλης Πετσίτης, συμμαθητής και στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά, εμφανίζεται στην κάμερα του βρετανικού Channel 4 δύο βήματα πίσω από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την βραδιά του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. Μαζί και ο νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, δίπλα στο συνεργάτη του Μανώλη Πετσίτη χαμογελαστοί περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο Μανώλης Πετσίτης πάντως είχε άνεση κινήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως μαρτυρούσε και η φωτογραφία του από το πόντιουμ του πρωθυπουργού. Ο παραγωγός και οικονομικός ρεπόρτερ Πόλ Μέησον ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου με την κάμερα του βρετανικού Channel 4 τη βραδιά του δημοψηφίσματος καταγράφοντας τις πολιτικές εξελίξεις και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

«Παιδιά πάμε;Σφύρα την έναρξη» ακούγεται να λέει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πίσω του τον ακολουθούν οι πιο στενοί του συνεργάτες, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παππάς και δίπλα του ο «εθελοντής», όπως λένε γι αυτόν πλέον σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου, Μανώλης Πετσίτης.

Υπενθυμίζεται πως ο Μανώλης Πετσίτης ήταν ο άνθρωπος που είχε προβλέψει και το εκλογικό αποτέλεσμα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Υπενθυμίζεται πως το όνομα του ήταν στη γνωστή χαρτοπετσέτα δίπλα στο όνομα του Αλέξη Τσίπρα.

Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μανώλης Πετσίτης εμφανίζεται δίπλα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αφού τον Αύγουστο του 2014 ήταν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά στην επίσκεψή τους στο Άγιο Όρος. Ο Μανώλης Πετσίτης ήταν λίγα βήματα πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2015 όταν ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ακόμα υπάρχουν και οι φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο, παρέα με τον Αλέξη Τσίπα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη, με τον τελευταίο να δηλώνει αργότερα πως o Πετσίτης ήταν κάποιος που έβγαλε τυχαία φωτογραφία μαζί τους.

Υπενθυμίζεται πως ο συμμαθητής του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά μέχρι το 2014 εργαζόταν ως σερβιτόρος σε ταχυφαγείο επί της λεωφόρου Συγγρού, ωστόσο μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ο Μανώλης Πετσίτης αναβαθμίστηκε σε σύμβουλο μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και σε άνθρωπο υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου που μπαινόβγαινε σε διευθυντικά γραφεία δημόσιων υπηρεσιών.

Την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα αποκάλυψε έρευνα που διέταξαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές και το άνοιγμα των λογαριασμών του Πετσίτη στην Κύπρο όπου βρέθηκαν αδικαιολογητα εμβάσματα χιλιάδων ευρώ. Ηδη αναρτήθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του «μυστικοσύμβουλου» του Μαξίμου από την αντίστοιχη Κυπριακή Αρχή για τον εντοπισμού του βρώμικου χρήματος.
Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο Μανώλης Πετσίτης είναι και φορολογικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα των κυπριακών offshore του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου ο οποίος είχε κάνει το περίφημο ταξίδι με το Νίκο Παππά στη Βενεζουέλα για αγορά «τροφίμων και πετρελαίου».