Τζαφέρι σε Τσίπρα: Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα προχωρήσει απρόσκοπτα - Free Sunday
Τζαφέρι σε Τσίπρα: Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα προχωρήσει απρόσκοπτα

Τζαφέρι σε Τσίπρα: Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα προχωρήσει απρόσκοπτα

Να μην ανησυχεί κανείς, η εφαρμογή της Συμφωνίας θα προχωρήσει απρόσκοπτα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφέρι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη συνάντηση που είχαν χθές το μεσημέρι με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον κ. Τζαφέρι για την υπεύθυνη στάση του ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών παρά τις δυσκολίες και τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει τη Βόρεια Μακεδονία για την ενταξιακή πορεία της στην ΕΕ. «Το στοίχημα είναι να δικαιώσουμε αυτούς που συμφώνησαν και να πείσουμε αυτούς που διαφώνησαν», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τζαφέρι τόνισε τη σημασία της επιτροπής φιλίας, με τον πρωθυπουργό να τον ενημερώνει ότι ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε σε συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας, Νικολά Ντιμιτρόφ, την αποδοχή της πρότασης, καθώς και ότι η διαδικασία για τη συμμετοχή Ελλήνων βουλευτών στην επιτροπή φιλίας έχει αρχίσει. Κατά τη συνάντηση ο κ. Τζαφέρι επανέλαβε την επίσημη πρόσκληση που έχει απευθύνει στον Έλληνα πρόεδρο της Βουλής να επισκεφθεί τα Σκόπια.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ