Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. για την υπόθεση Πετσίτη - Free Sunday
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. για την υπόθεση Πετσίτη

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. για την υπόθεση Πετσίτη

«Μπορεί να είχαμε προχθές Πρωταπριλιά, ωστόσο για τη Ν.Δ. και το μιντιακό σύμπλεγμα που τη στηρίζει φαίνεται πως Πρωταπριλιά έχουμε κάθε μέρα. Παράγουν πιο πολλά fake news από όσα μπορούν να καταναλώσουν» υποστηρίζει, απαντώντας στην Πειραιώς, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι «μόνο μέσα σε λίγες μέρες:

- Μας είπαν ότι οι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας γύρισαν τη πλάτη στον Πρωθυπουργό. Αλλά, τελικά, είδαμε χθες στα Σκόπια τη μεγαλύτερη επιχειρηματική αποστολή που έχει ποτέ ακολουθήσει κυβερνητική αποστολή, με 137 επιχειρηματίες.

- Μας είπαν ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δε μπορούν να κυκλοφορήσουν στη Μακεδονία από τις αντιδράσεις "πατριωτών" που διαμαρτύρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή διαμαρτυρίες μικρής ομάδας πολιτών σε περιοδεία του Νίκου Παππά. Αλλά όταν τη Κυριακή ομοϊδεάτες τους διέκοψαν την ομιλία Μητσοτάκη, οι "αγανακτισμένοι πατριώτες" έγιναν ξαφνικά από τη Ν.Δ. "κατάπτυστοι εθνικιστές".

- Μας είπαν, επίσης, ότι ο κ. Πολάκης πήρε παράνομο δάνειο. Την επομένη, έσπευσε ο διοικητής της ΤτΕ να διεξάγει έρευνα μήπως και το δάνειο των 100.000 ευθύνεται για τα "κόκκινα" δάνεια των τραπεζών. Λίγες μέρες μετά αποκαλύφθηκε ότι το δάνειο του Πολάκη ήταν καθ' όλα νόμιμο, αλλά τα δάνεια των στελεχών της ΤτΕ, ελεγκτών και συνεργατών του διοικητή της, παράνομα, δανεικά και αγύριστα.

- Τέλος, προσπαθούν να συνδέσουν τον κ. Πετσίτη με την κυβέρνηση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξουν την ατζέντα από τα δανεικά και αγύριστα από τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών, για τα οποία διώκονται τώρα τα στελέχη τους. Αλλά για αυτά άκρα του τάφου σιωπή...

Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχει την ενημέρωση» σχολιάζει η Κουμουνδούρου, που συμπληρώνει:

«Αναρωτιόμαστε τι έχουμε ακόμη να δούμε όσο πλησιάζουμε στις εκλογικές αναμετρήσεις...».

Ν.Δ.: Με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Μ. Πετσίτης στο Μαξίμου; 

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, ζητεί εκ νέου η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή βίντεο που εμφανίζει τον πρώην στενό συνεργάτη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, «στο Μαξίμου δίπλα στον κ. Τσίπρα ακόμη και το βράδυ του δημοψηφίσματος».

«Ο κ. Παππάς είπε ψέματα ότι αμέσως μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (ο Μ. Πετσίτης) δεν είχε σχέσεις με την κυβέρνηση» δήλωσε ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μαστρογεωργίου, προσθέτοντας πως κάθε μέρα που περνάει και ένα νέο στοιχείο για τον Μανώλη Πετσίτη.

Ο κ. Μαστρογεωργίου κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «με ποια ιδιότητα μπαινόβγαινε ο Πετσίτης στο Μαξίμου» και «ποιες είναι οι σκοτεινές σχέσεις που τον συνδέουν με τον Νίκο Παππά, τον Αρτέμη Αρτεμίου και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη;».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα νότια της Β΄ Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Μιλάμε συνεχώς για “σκάνδαλο Πετσίτη”. Δεν είναι ένα σκάνδαλο Πετσίτη, αλλά ένα σκάνδαλο Τσίπρα – Παππά» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα».

Όπως ανέφερε ο κ. Κυρανάκης, «όλοι γνωρίζουν καλά πως αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπούσε το Μαξίμου σε αυτές τις συναλλαγές». «Τα χρήματα που βρέθηκε να κατέχει όταν άνοιξαν οι λογαριασμοί του, δεν τα απέκτησε επειδή είναι ένα πολύ ικανό στέλεχος. Τα απέκτησε γιατί λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» σημείωσε.