Έπρεπε να μην πάμε στο δημοψήφισμα, συμφωνούν Ντόρα και Πάγκαλος - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Έπρεπε να μην πάμε στο δημοψήφισμα, συμφωνούν Ντόρα και Πάγκαλος

Έπρεπε να μην πάμε στο δημοψήφισμα, συμφωνούν Ντόρα και Πάγκαλος

Την άποψη ότι οι πολιτικές δυνάμεις «έπρεπε να απέχουν από το δημοψήφισμα» του Ιουλίου του 2015 και έτσι θα απομόνωναν τον ΣΥΡΙΖΑ και θα καθιστούσαν άκυρο το αποτέλεσμά του», συμμερίστηκαν κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου «Ήμουν κι εγώ εκεί», οι πρώην υπουργοί Θόδωρος Πάγκαλος και Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε λάθος τη μη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στο σχηματισμό κυβέρνησης αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου 2012, διότι «έδωσε τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξευτεί στο 27% και να δημιουργηθεί ένα νέο δίπολο ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ» ενώ επικαλέστηκε τη μαρτυρία του πρώην κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Ν.Τσούκαλη, στον οποίο, ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Σαμαρά, Τ.Μπαλτάκος, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή, το οποίο είχε χαρακτηρίσει απευκταίο.

«Η παρουσίαση του βιβλίου ήταν αφορμή για μια συζήτηση χωρίς προσχήματα» και συμπλήρωσε: «η ρήξη με την κοινή λογική ήταν το πρώτο πράγμα που με έφερε σε ρήξη με το ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε ότι στο σημερινό ΣΥΡΙΖΑ «δεν επικράτησαν ούτε οι ιδεοληπτικοί, ούτε οι ρεαλιστές, αλλά οι σουρεαλιστές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι το κόμμα της διγλωσσίας, της απάτης και της νέας γλώσσας, που λες αγάπη και εννοείς μίσος, το οποίο όσο περνάει ο χρόνος αντί να συγκλίνει στον ρεαλισμό, απομακρύνεται», είπε ο κ.Τατσόπουλος για τον οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη προέβλεψε ότι θα επιστρέψει στην πολιτική.