Κουρουμπλής για Αμβρόσιο: Στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί - Free Sunday
Κουρουμπλής για Αμβρόσιο: Στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί

Κουρουμπλής για Αμβρόσιο: Στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν  και αφού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής διέγραψε την ανάρτηση με τη φωτογραφία του δίπλα στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο προχώρησε σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook.

Στην ανάρτηση του ο Π. Κουρουμπλής τοποθετείται τονίζοντας ότι «στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο- στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. 
Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος:
Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Να σημειωθεί ότι πριν προχωρήσει στη διαγραφή της επίμαχης ανάρτησης, ο Π. Κουρουμπλής είχε μιλήσει στο news247.gr, και είχε πει ότι διαφωνεί μεν με τον Αμβρόσιο αλλά «δημοκρατία είναι πιο μεγαλόψυχη και από τους ιεράρχες και έχει πολύ μεγάλη ανοχή».

Παράλληλα έκανε αναφορά και στον Αλέξη Τσίπρα

«Εγώ σαν άνθρωπος έχω μία συγκεκριμένη λογική. Είμαι κατά των αποκλεισμών και υπέρ της ανοχής. Μου λέτε ότι έχει εκφραστεί με βαριά λόγια για τον Πρωθυπουργό. Ποτέ ο κ. Τσίπρας δεν μου έχει κάνει την παραμικρή νύξη γι' αυτούς που κατά καιρούς τον έχουν προσβάλλει. Ούτε για τον Αμβρόσιο. Δείχνει μία γενναιότητα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κουρουμπλής.