Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτογραφία Κουρουμπλή - Αμβρόσιου - Free Sunday
Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτογραφία Κουρουμπλή - Αμβρόσιου

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτογραφία Κουρουμπλή - Αμβρόσιου

Δυσαρέσκεια προκάλεσε στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ η κίνηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή να φωτογραφηθεί με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο και μάλιστα να ανεβάσει στα social media τη σχετική φωτογραφία.

Ο Αμβρόσιος εκτός από τις ακραίες θέσεις του έχει επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «κυβερνητικό σχήμα αθέων».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας documento.gr, ο κ. Κουρουμπλής δέχθηκε οργισμένο τηλεφώνημα από τον γραμματέα του κόμματος, Παναγιώτη Σκουρλέτη.

«Ήταν τελείως άστοχο που τον συνάντησες, φωτογραφήθηκες μαζί του και "ανέβασες" τη σχετική φωτογραφία στα social media», είπε ο γραμματέας του κόμματος για να εισπράξει την απάντηση του κ. Κουρουπλή ότι "ήταν μια τυχαία συνάντηση"», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο κ. Κουρουμπλής, που είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, «κατέβασε» την φωτογραφία από το Twitter.

Επέμεινε πάντως στην ορθότητα της επιλογής του, γράφοντας ότι στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί και γι αυτό δέχθηκε να συναντηθεί με τον Αμβρόσιο παρότι διαφωνεί μαζί του.

«Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι' αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει», έγραψε ο κ. Κουρουμπλής.

​Την κίνηση του κ. Κουρουμπλή, επικρίνει η εφημερίδα Αυγή του ΣΥΡΙΖΑ, με «χτύπημα» στο σημερινό πρωτοσέλιδό της στο οποίο αναγράφεται «Ε, όχι κι έτσι!».