Πόπη Δομάζου: «Είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν στην πόλη μας» - Free Sunday
Πόπη Δομάζου: «Είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν στην πόλη μας»

Πόπη Δομάζου: «Είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν στην πόλη μας»

Η Πόπη Δομάζου ξέρει τι είναι οφσάιντ. Λογικό, αφού είναι η κόρη του Στρατηγού, Μίμη Δομάζου. Έξυπνη, ευγενική, από τη συχνότητα του HiT 88.9, ως ραδιοφωνική παραγωγός, κάνει αυτό που αγαπάει, ενώ δοκιμάζεται στον απαιτητικό Δήμο Αθηναίων, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά».

Τι σας οδήγησε στη δημοσιογραφία;

Από μικρό παιδί μού τραβούσε την προσοχή ο τρόπος που έκαναν ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι σε κάθε συνέντευξη σε ραδιόφωνο και τηλεόραση. Μόλις, λοιπόν, τελείωσα το σχολείο, στο Κολλέγιο Αθηνών, πέρασα Γεωπονία και Αρχιτεκτονική Τοπίου και συγχρόνως πήγα στη Σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 για να ακολουθήσω το όνειρό μου με πολλή δουλειά, άπειρες ώρες και αγάπη για τη δημοσιογραφία. Έμεινα δέκα χρόνια στον ΑΝΤ1, όπου συνεργάστηκα με πολλούς γνωστούς δημοσιογράφους.

Τι σας γοητεύει στο ραδιόφωνο;

Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Το ραδιόφωνο είναι ένα μαγικό μέσο, με έκανε και με κάνει καλύτερο άνθρωπο και πιο πλούσιο σε γνώσεις. Στο Δημοτικό, θυμάμαι, είχαμε γράψει σε κασέτα μαζί με μια φίλη μου την πρώτη μας ραδιοφωνική εκπομπή – προσποιούμενες τις δημοσιογράφους.

20190407 223151 min

Πώς θα περιγράφατε σε κάποιον που δεν έχει ακούσει την καθημερινή σας εκπομπή στον HiT 88.9;

HiT 88.9 σημαίνει ό,τι πιο όμορφο και αισιόδοξο μπορείς να ακούσεις στο ραδιόφωνο. Παίζουμε μεγάλες επιτυχίες και έχουμε τον πιο μεγάλο διαγωνισμό, «Ποια είναι η φράση που πληρώνει», που έχει αγαπήσει όλος ο κόσμος. Ο ΗiT μου ομορφαίνει τη ζωή και μου δίνει ενέργεια 6 με 10 το βράδυ, όταν κάνω εκπομπή.

Μιλήστε μας για τη σχέση σας με τον πατέρα σας, Μίμη Δομάζο. Πότε αντιληφθήκατε τι σημαίνει Δομάζος για τον ελληνικό αθλητισμό;

Η Ηώ και ο Μίμης, οι γονείς μου, είναι τα πρότυπά μου. Με τον πατέρα μου είμαστε πολύ δεμένοι, με συμβουλεύει σε κάθε μου βήμα και είναι πάντα στο πλευρό μου. Μου έχει μάθει να προχωράω μπροστά με πολλή δουλειά, πείσμα, και να αγαπάω αυτό που κάνω για να πετύχω, όπως έκανε κι εκείνος στη ζωή του. Καθημερινά αντιλαμβάνομαι την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του. Από μια απλή βόλτα που κάνουμε μέχρι τα φιλανθρωπικά παιχνίδια όπου πηγαίνω μαζί του, βλέπω τη λατρεία του κόσμου. Είναι πολύ συγκινητικό.

Σας βρίσκουμε υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά». Πώς φτάσατε σε αυτή την απόφαση;

Έπραξα αυθόρμητα, αληθινά, από αγάπη για την πόλη όπου γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι. Η πρόταση του κ. Μπακογιάννη να συμμετάσχω στον συνδυασμό του με τίμησε ιδιαίτερα. Πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω με τις ιδέες μου και την εργασία μου.

Τι αγαπάτε στην Αθήνα και ποια είναι τα τρία πράγματα που θα αλλάζατε σε αυτήν;

Με το κέντρο της Αθήνας με συνδέουν πολλά. Έχω ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς. Η γιαγιά και η μητέρα μου έχουν γεννηθεί εκεί, ο παππούς μου είχε το κατάστημά του στην οδό Σοφοκλέους, ο πατέρας μου είχε τις επιχειρήσεις του στην Πλάκα, στην πλατεία Βικτωρίας, και ζούσε κοντά στη Λεωφόρο. Είναι πολλά που πρέπει να αλλάξουν και να δούμε την πόλη μας… από Ψηλά. Έχουμε 12 στόχους, για να κάνουμε την Αθήνα μια ζωντανή, λειτουργική και φιλόξενη πόλη. Προέχει, λοιπόν, η ασφάλεια των πολιτών, ο καθαρισμός της Αθήνας, ο φωτισμός και η ανάπτυξη του πράσινου. Θα ήθελα να δω την πόλη μου με περισσότερο φως, χρώμα και ζωντάνια.

Τι σας εμπνέει στον Κώστα Μπακογιάννη;

Πιστεύω πολύ στον κ. Μπακογιάννη. Οι ιδέες του με ενέπνευσαν, είναι φρέσκες, αληθινές, σύγχρονες, βαδίζουν στα επιτυχημένα πρότυπα ευρωπαϊκών πρωτευουσών και δεν θα μπορούσα παρά να ταυτιστώ μαζί τους. Έχει μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο στο Καρπενήσι, ως δήμαρχος, όσο και ως περιφερειάρχης στη Στερεά Ελλάδα, και είμαι σίγουρη πως θα πάει την Αθήνα Ψηλά!

Τέλος, ξέρετε τι είναι οφσάιντ και πόσο δύσκολο είναι τελικά να το καταλάβουν οι γυναίκες;

Το ακούω καθημερινά, και στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Δομάζος», που έχουμε εδώ και πολλά χρόνια στην Κηφισιά. Οφσάιντ έχουμε όταν ο επιθετικός είναι πιο μπροστά από τους αμυντικούς. Ξέρω ότι το οφσάιντ δυσκολεύει καμιά φορά και τους διαιτητές και τους παίκτες, πόσο μάλλον τις γυναίκες! Αν, όμως, γνωρίζουν τους κανόνες του ποδοσφαίρου, είναι εύκολο να το καταλάβουν.