Ο Γιάνης είχε πει τη φράση "αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες", αλλά ...αλλιώς - Free Sunday
Ο Γιάνης είχε πει τη φράση "αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες", αλλά ...αλλιώς

Ο Γιάνης είχε πει τη φράση "αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες", αλλά ...αλλιώς

Διευκρινίσεις σχετικά με την φράση «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» η οποία αποδίδεται στον Γιάνη Βαρουφάκη, έδωσε σήμερα η σύζυγός του και υποψήφια Ευρωβουλευτής με το «ΜέΡΑ25», Δανάη Στράτου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Στράτου είπε ότι ο σύζυγος της αστειευόμενος, σε μία στιγμή όπου επιχειρούσε να αποτινάξει το άγχος εξαιτίας των εξελίξεων που διαδραματίζονταν, έκανε έναν παραλληλισμό με τη γνωστή ταινία «αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά» και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο Ian Parker του New Yorker του είπε «σκέψου να ερχόμουν εγώ και να έλεγα «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες».

Η σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη ισχυρίστηκε ότι ενημερώθηκε από το ραδιόφωνο για το κλείσιμο των τραπεζών και όχι από τον σύζυγο της και ανέφερε ότι δεν ήταν επιλογή του να κλείσουν οι τράπεζες, αλλά ήταν κάτι που φοβόταν, καθώς τον είχαν απειλήσει με αυτό.Αποκάλυψε μάλιστα ότι αν δεν είχε ανατραπεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο σύζυγός της θα παρέμενε στην κυβέρνηση.

Η φράση «Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» που αποδόθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών τον Ιούνιο του 2015, μετά την προκήρυξη του περίφημου δημοψηφίσματος.