Μητσοτάκης: «Οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο» - Free Sunday
Μητσοτάκης: «Οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο»

Μητσοτάκης: «Οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο»

«Από τις περιφερειακές και ευρωπαϊκές κάλπες θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τους πολίτες να μην στείλουν μόνο μήνυμα αποδοκιμασίας στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μήνυμα για ισχυρή ΝΔ. Τόνισε πως η «μητέρα των μαχών» είναι οι εθνικές εκλογές καθώς θα κριθεί εάν οι ζωές των πολιτών θα γίνουν καλύτερες και εάν θα σταματήσει η πορεία φθοράς, παρακμής, διχασμού, φόρων και ανασφάλειας.

Μιλώντας στη Λιβαδειά είπε πως «η ευρωκάλπη είναι το πρώτο ημίχρονο και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην έχει κανείς αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα» είπε ενώ δεν έδωσε πολιτικό χαρακτήρα στις δημοτικές εκλογές λέγοντας πως «στις 26 Μαΐου ψηφίζετε για Δήμαρχο όποιον θέλετε». Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε -λέγοντας πως δεν επιθυμεί να ασχοληθεί και να απαντήσει- τον πρωθυπουργό καθώς διάβασε το σχέδιο της ομιλίας του πριν την εκφωνήσει και του κάνει εντύπωση πως αφιερώνει τόση ενέργεια για επιτεθεί στον ίδιο και τη ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας έχει πει τόσα ψέματα που χρειάζεται κείμενο για να μην τα ξεχάσει» είπε και σημείωσε πως η ομιλία του «στάζει δηλητήριο».

«Ψέματα, φόροι και Μακεδονία, γι΄ αυτά θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα.. Σας εξαπάτησε, σας φτώχυνε, σας περιφρόνησε και δίχασε..» είπε χαρακτηριστικά.

Παρουσιάζοντας υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ που έδωσαν το παρών στην ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να αντιπαραβάλλουν και να συγκρίνουν τα ευρωψηφοδέλτια ενώ για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σκωπτικά «από Κουρουμπλή, Κουντουρά και Κόκκαλη ένας Τζουμάκας δρόμος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις πιο φθηνές δυνάμεις του λαϊκισμού

Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις πιο φθηνές δυνάμεις του λαϊκισμού, επέκρινε τον κ. Τσίπρα για τον χαρακτηρισμό «ανθέλληνας» που, όπως είπε, χρησιμοποίησε εναντίον του υποψηφίου του ΕΛΚ κ. Μ. Βέμπερ -ξεκινά την ευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία του από την Ελλάδα την Τρίτη- σημειώνοντας ότι «ας προσέχει ο κ. Τσίπρας γιατί έχει πολύ βαρύ βιογραφικό στην εξωτερική πολιτική».

Έκανε ειδική αναφορά στη νέα γενιά σημειώνοντας πως «το μέλλον της δεν μπορεί να είναι μια εξαρτημένη επιδοματική πολιτική από μια κυβέρνηση που δίνει επιδόματα έναντι κομματικών ψήφων». Η νέα γενιά ζητά καλή Παιδεία, καλή κατάρτιση, καλές και πολλές θέσεις εργασίας και το μέλλον της το εγγυάται το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε έκτρωμα το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τον αποσύρει.

Κάλεσε πρώην δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ «να επιστρέψουν σπίτι τους» και ζήτησε από τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ να υποδεχθούν στο κάλεσμα και όσους δεν ψήφισαν ποτέ τη ΝΔ. «Σε αυτή την εκλογική μάχη το διακύβευμα για τη χώρα είναι πολύ σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «στην πορεία μιας μεγάλης και πλατιάς συμπόρευσης χωράνε πολλοί».

Παρών στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο απερχόμενος Περιφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ