Βουλή: Ο Παφίλης έδωσε στον Γαβρόγλου να διαβάσει τον «Ριζοσπάστη» - Free Sunday
Βουλή: Ο Παφίλης έδωσε στον Γαβρόγλου να διαβάσει τον «Ριζοσπάστη»

Βουλή: Ο Παφίλης έδωσε στον Γαβρόγλου να διαβάσει τον «Ριζοσπάστη»

 Ένα ασύνηθες αλλά πρωτότυπο περιστατικό συνέβη στη Βουλή. Συγκεκριμένα, την ώρα που μιλούσε ο Κώστας Γαβρόγλου ανέβηκε ο Θανάσης Παφίλης κατηγορώντας τον υπουργό Παιδείας ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΚΚΕ για τις αλλαγές στο Λύκειο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ διέκοψε την ομιλία του Κ. Γαβρόγλου εκνευρισμένος και … του έδωσε να διαβάσει τον «Ριζοσπάστη» όπου ήταν δημοσιευμένη αναλυτικά η χθεσινή τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Αντικείμενο της αντιπαράθεσης ήταν η θέση του ΚΚΕ για την λειτουργία της Γ’ Λυκείου.

Ο Κ. Γαβρόγλου υποστήριξε πως ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν θεωρεί πρόβλημα ότι δεν υπάρχει Γ’ Λυκείου και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το είπε και ο Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, λέει το πρόβλημα, επί λέξει, δεν είναι ότι δεν έχουμε Γ’ Λυκείου, άρα αναγνωρίζει ότι δεν έχουμε Γ’ Λυκείου, απλώς δεν το θεωρεί πρόβλημα».

Αμέσως αντέδρασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, λέγοντας ότι «δεν είπε αυτό» και ο Θανάσης Παφίλης έφτασε ως το βήμα της Ολομέλειας δίνοντας στον υπουργό να διαβάσει το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του Δημήτρη Κουτσούμπα που τόνιζε ότι το πρόβλημα είναι ότι το Λύκειο έχει φροντιστηριοποιηθεί και είναι ανιαρό για τους μαθητές.