Στην Εισαγγελία Διαφθοράς σήμερα ο Λοβέρδος - Free Sunday
Στην Εισαγγελία Διαφθοράς σήμερα ο Λοβέρδος

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς σήμερα ο Λοβέρδος

Εξηγήσεις στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, δίνει σήμερα Παρασκευή ανωμοτί με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης για την υπόθεση της Νovartis, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που καλείται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να καταθέσει για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και είχε ταχθεί ο ίδιος υπέρ της άρσης της ασυλίας του.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Τουλουπάκη είχε διαβιβάσει, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον φάκελο της Νovartis στη Βουλή ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να του σταλεί κλήση για να εξεταστεί ως ύποπτος, ενώ στο διαβιβαστικό περιγραφόταν η πράξη της δωροδοκίας για την οποία ο πρώην υπουργός Υγείας καλείται να δώσει εξηγήσεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχει δικαίωμα την ερχόμενη Παρασκευή να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και για να προετοιμάσει το υπόμνημα παροχής των έγγραφων εξηγήσεών του.

Στη Βουλή επεστράφη στην Εισαγγελέα Διαφθοράς και η δικογραφία για τον πρώην υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, αναφορικά με την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων. Η δικογραφία, που εστάλη μετά την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού από τη Βουλή, αφορά σε ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις. Ο κ. Σαλμάς, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να λάβει κλήση προς παροχή εξηγήσεων στην Εισαγγελία Διαφθοράς.