Ανεξέλεγκτοι κουκουλοφόροι με κυβερνητική ανοχή - Free Sunday
Ανεξέλεγκτοι κουκουλοφόροι με κυβερνητική ανοχή

Ανεξέλεγκτοι κουκουλοφόροι με κυβερνητική ανοχή

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των κουκουλοφόρων διαπιστώνουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μετά από τις τελευταίες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομενων των επιθέσεων στην εκδήλωση υποψηφίου του Κ.Μπακογιάννη και στο σπίτι του πρέσβη Πάιατ.

Ανάμεσα σε αυτές, το παραπλανητικό τηλεφώνημα που έκαναν προκειμένου να παγιδέψουν αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ στην οδό Ζαίμη στα Εξάρχεια, αλλά και επιθέσεις ακόμη και σε δημοσιογράφους γεγονός που τους κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνους και απρόβλεπτους. Αξίζει να επισημανθεί ότι εντύπωση προκαλούν στους αστυνομικούς τα πολλά τηλεφωνήματα για τοποθετήσεις βομβών που δέχεται το κέντρο με τις εκτιμήσεις να λένε ότι πρόκειται για τέχνασμα των αντιεξουσιαστικών ομάδων προκειμένου να χρονομετρούν τις αντιδράσεις των αστυνομικών και την ετοιμότητα τους.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας που μπλόκαρε την άδεια Κουφοντίνα, βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, τόσο ο ίδιος όσο και η κατοικία του ενώ πρώτος στόχος του συνόλου των δυνάμεων που περιπολούν και υπηρετούν στο κέντρο της Αθήνας είναι η ετοιμότητα σε περίπτωση καταδρομικής επιχείρησης από τους μπαχαλάκηδες.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ, κάνουν στοχευμένες περιπολίες, όμως Χωρίς την ομάδα ΔΕΛΤΑ η πρόληψη των καταδρομικών επιθέσεων είναι δύσκολη και η προσπάθεια περιορίζεται στο να εμποδιστούν οι δράστες μετά από κάθε επίθεση να βρίσκουν καταφύγιο στα Εξάρχεια.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, καταδίκασε την επίθεση με μία λακωνική δήλωση του ΥπουργείουΣε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο αναφέρεται:
«Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της,προειδοποίησε πως οτιδήποτε διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, «θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του συνεδριακού κέντρου σχολίασε: «Αυτή είναι η Ελλάδα του κ.Τσίπρα».