Μαχαίρωμα μετά τις εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Μαχαίρωμα μετά τις εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη

Μαχαίρωμα μετά τις εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη δύο ατόμων, τα οποία είχαν εμπλακεί σε επίθεση εναντίον 29χρονου που συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τη γενοκτονία των Ποντίων, προχώρησε η αστυνομία χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς το θύμα, στην οδό Χαλκέων είδε ομάδα μαυροφορεμένων νεαρών να κινείται εναντίον του.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στην Αστυνομία ότι είδαν ομάδα δέκα ατόμων να κινείται εναντίον του, ο νεαρός άρχισε να τρέχει προς την οδό Εγνατία αλλά μη μπορώντας να ξεφύγει από τα άτομα που τον καταδίωκαν, μπήκε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ για να γλιτώσει. Οι διώκτες του τον ακολούθησαν. Τέσσερα άτομα μπήκαν μέσα στο πρακτορείο και ένα στάθηκε στην είσοδο. Αρχικά του επιτέθηκαν με καρέκλες και άλλα αντικείμενα που βρήκαν μπροστά τους. Ο 29χρονος προσπάθησε να αμυνθεί. Κινήθηκε πίσω από το γκισέ του ταμείου για να προστατευτεί. Οι δράστες της επίθεσης τον εγκλώβισαν. Ένας από αυτούς έβγαλε μαχαίρι και τον χτύπησε τέσσερις φορές, τρεις στην πλάτη και μία στο χέρι.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο και δύο από τους δράστες που βρίσκονταν ακόμη στο εσωτερικό του πρακτορείου, τράπηκαν σε φυγή αλλά αστυνομικοί καταδίωξαν τον ένα εξ’ αυτών και τον συνέλαβαν στην οδό Χαλκέων. Ο δεύτερος δράστης, ο οποίος όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ήταν αυτός που τράβηξε μαχαίρι, συνελήφθη όταν επέστρεψε να συμπαρασταθεί στον συνεργό του. 

Από το βίντεο που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα του πρακτορείου του ΟΠΑΠ, επιβεβαιώθηκε οτι συνελήφθησαν σωστά άτομα ενώ ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.Το 29χρονο θύμα της επίθεσης είχε πρωτοστατήσει στις πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το περασμένο καλοκαίρι από την Ακομμάτιστη Αυτοοργάνωση Ελλήνων Πατριωτών και υποστηρίζει ότι τον χτύπησαν αντιεξουσιαστές αν και η Αστυνομία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίθεση να μην έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά.