Πετσόκοψε την 13η αλλά υπόσχεται και 14η σύνταξη... - Free Sunday
Πετσόκοψε την 13η αλλά υπόσχεται και 14η σύνταξη...

Πετσόκοψε την 13η αλλά υπόσχεται και 14η σύνταξη...

«Δώρο Χριστουγέννων σε μόνιμη βάση» μετά την πετσοκομένη «13η σύνταξη» που έδωσε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους την περασμένη Παρασκευή, υποσχέθηκε σήμερα ο πρωθυόυργός Αλέξης Τσίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ραδιόφωνο News247.

«Στόχος μας είναι αν η οικονομία ανεβαίνει να δοθεί να δοθεί και δώρο Χριστουγέννων σε μόνιμη βάση όταν η ελληνική οικονομία καταφέρει να έχει τη δημοσιονομική σταθερότητα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

 Όσον αφορά τα μειωμένα ποσά που είδαν οι συνταξιούχοι, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε «λιγότερα από τι; Από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου; Έχουν μια επιλογή να ψηφίσουν τον Μητσοτάκη που δεν έπαιρναν καθόλου Η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε πρόκειται για ένα ποσό που ισοδυναμεί με το δώρο Πάσχα το μισό δηλαδή που έπαιρναν πριν τις περικοπές». Σε δεύτερη ερώτηση για τις κρατήσεις που έγιναν για την «13η σύνταξη» ο πρωθυπουργός απάντησε «γιατί κρατήσεις; γιατί είναι μόνιμο και αυτό όπως ήταν η 13η σύνταξη πριν τις καταργήσουν».

Κληθείς να απαντήσει στο πότε θα ψηφιστεί η μείωση του αφορολογήτου, ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά απάντησε ότι «το πότε θα ψηφίσουμε τη μείωση του αφορολογήτου θα το αποφασίσουμε εμείς, δεν θα πέσουμε στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «δεν υπάρχει 1 στο εκατομμύριο να μην ψηφίσουμε το αφορολόγητο το έχουμε καταθέσεις στο σταμπιλιτι προγκραμ στους θεσμούς πριν καταθέσουμε τις προτάσεις για τον κλειστό λογαριασμό».


Στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε, επίσης, ότι η κυβέρνησή του πήρε μέτρα 6 δισ.«Κάναμε μια πολύ πιο ήπια προσαρμογή από όσα παραλάβαμε και είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Οι άλλοι έκαναν προσαρμογή 60 δισ. κι εμείς 1/10» είπε χαρακτηριστικά.Μιλώντας για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «το τελευταίο διάστημα έχω την μεγάλη ευτυχία και το βλέπω και ψυχολογικά και ανθρώπινα στους δρόμους και την κοινωνία το κλίμα δεν είναι κλίμα ήττας του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα για τον οποίο είπε ότι «ο κεντρικός τραπεζίτης είναι στο μπλοκ των δυνάμεων της εμμονής στη λιτότητα».«Έχει εξαντληθεί η θεσμική στάση της κυβέρνησης για θεσμική συνεννόνηση. Έχει δείξει ότι κινείται με βάση τις πολιτικές του σκοπιμότητες και τα πολιτικά του κίνητρα. Δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από ό,τι κάνει».Ερωτηθείς για τη θαλαμηγό Παναγόπουλου απάντησε «το πώς ζει ο καθένας και φέρεται ο καθένας δεν μπορεί να κρυφτεί. Εγώ ζω στον ήλιο, θα μπορούσα να έχω άλλες δυνατότητες αν η πολιτική διαδρομή μου ήταν να πλουτίσω. Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5 πρωθυπουργός».

«Ψάχνουν με το μικροσκόπιο. Έναν Πετσίτη βρήκαν και από ο,τι φάνηκε είνα "φούσκα". Εάν το μόνο που έχουν να μου καταλογίσουν είναι ότι πέρασα διακοπές στο σκάφος μιας συνεργάτιδός μου και υπήρξε ένα πρόσωπο που ακολούθησε μια πορεία αξιοποίησης των γνωριμιών του με την κυβέρνηση για να πάρει κάποιους μισθούς που δεν αντιστοιχούσαν με τις δυνατότητες του» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε για τον Μανώλη Πετσίτη ότι «είναι ένα πρόσωπο που κρίνεται για τη στάση του».«Δεν ήταν σύμβουλος στο Μαξίμου ο Πετσίτης. Στο Μαξίμου σύμβουλος ήταν ο Παπασταύρου που έφτιαχνε offshore» πρόσθεσε για το θέμα.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τη φράση «θα τους πάω μέχρι τέλους» του Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση Novartis, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «ας το πάει μέχρι τέλους ο Σαμαράς και να δούμε πού πιάνει ο πάτος γιατί αυτή η ιστορία δεν έχει ακόμα ανοίξει στην ολότητά της. Περιμένουμε τις αποφάσεις των εισαγγελέων, είναι μια σειρά από πρόσωπα που ελέγχονται και τι θα απαντήσουν αυτοί που ελέγχονται. Ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι αντιδρούν φανερώνει το άγχος και τον πανικό τους».

Χαρακτήρισε «αθλιότητες» τους ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση υποκύπτει στις πιέσεις για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα λέγοντας, επίσης, ότι «αρμόδιοι να απαντήσουν είναι όχι η εκτελεστική εξουσία αλλά η δικαστική εξουσία. Κάθε νόμος πρέπει να τηρείται για όλους αυτό καταλαβαίνω. Αρμόδιοι είναι να απαντήσουν οι δικαστές και όχι εμείς»