Νέα εκδοχή Τσίπρα για το διακύβευμα των ευρωεκλογών - Free Sunday
Νέα εκδοχή Τσίπρα για το διακύβευμα των ευρωεκλογών

Νέα εκδοχή Τσίπρα για το διακύβευμα των ευρωεκλογών

«Ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της κάλπης της 26ης Μαΐου ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη το πρωί στον ΑΝΤ1.«Την Κυριακή είναι ευρωπαϊκές εκλογές αλλά ετσι όπως έχει υπάρξει πόλωση, ο κόσμος ιδίως μετά την ανακοίνωση των μέτρων, είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

«Το πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια είναι ευθύνη αυτών που θα κυβερνήσουν και αυτών που θα δώσουν την εντολή» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.Στην αρχή της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ο κόσμος γνωρίζει και τις δυσκολίες που φέραμε κι εμείς» ομολογώντας ότι «αλλιώς τα περιμέναμε και αλλιώς τα βρήκαμε».

«Πήγαμε σε πολύ σκληρή διαπραγμάτευση περαπατάγαμε σε κουφιες σανίδες σε ένα υπονομευμένο έδαφος καταφέραμε και κρατήσαμε ως την τελευταία στιγμή γιατί υπήρχε ο κίνδυνος η χώρα να βρεθεί σε πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες» συμπλήρωσε.

Ο κ.Τσίπρας υπερασπίστηκε, επίσης, το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου κάνοντας λόγο για «σπουδαία μεταρρύθμιση» και προσθέτοντας ότι «όταν την κάναμε πέσατε όλοι να τον φάτε τον κακόμοιρο τον Κατρούγκαλο».Όσον αφορά την 13η σύνταξη και μελλοντικές παροχές είπε ότι «θα δώσουμε 13η σύνταξη και αργότερα περισσότερα» συμπληρώνοντας ότι «αυτά τα λίγα τα μοιράζουμε με δικαιοσύνη» ενώ παρέπεμψε «στο τέλος του χρόνου θα έχουμε εικόνα για το πώς επέδρασαν στο β εξάμηνο τα μέτρα αυτά». «Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, θεωρώ ότι τα μέτρα θα έχουν θετική επίδραση στην οικονομία» πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας.

Σε ειδική ερώτηση για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου αφενός εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα γίνει ό,τι και με τις συντάξεις για τις οποίες δεν ίσχυσε η μείωση που είχε συμφωνηθεί για το 2019 και αφετέρου υποστήριξε ότι «μπορεί να είναι και πριν τις εκλογές η κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου».Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών πριν τον Οκτώβριο ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πότε θα γίνουν οι εκλογές» προσθέτοντας ότι «το πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο, είναι πολύ κοντά».Παρά το γεγονός οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδοθεί σε ακατάσχετη παροχολογία, ο πρωθυπουργός έψεξε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «πριν τις εκλογές μοίραζαν λεφτά και επιδόματα» παραδεχόμενος ότι η εξουσία τον άλλαξε «διότι η καθημερινότητα έγινε διαφορετική».Δήλωσε τέλος, ότι «δεν κουράζομαι που έρχομαι σε επαφή με τους ανθρώπους» για να προσθέσει ότι «έρχονται στις συγκεντρώσεις μας χιλιάδες Ρομά και βλέπω tweets από ανόητους και ρατσιστές που μας καταγγέλλουν. Ξέρετε πόσο ευτυχισμένος είμαι που τους βλέπω χαρούμενους γιατί η κυβέρνηση με το επίδομα αλληλεγγύης τους έκανε να αισθάνονται αξιοπρέπεια».