Μητσοτάκης: Σας καλώ όλους να γυρίσετε στο πολιτικό σας σπίτι - Τώρα χρειαζόμαστε τη στήριξή σας - Free Sunday
Μητσοτάκης: Σας καλώ όλους να γυρίσετε στο πολιτικό σας σπίτι - Τώρα χρειαζόμαστε τη στήριξή σας

Μητσοτάκης: Σας καλώ όλους να γυρίσετε στο πολιτικό σας σπίτι - Τώρα χρειαζόμαστε τη στήριξή σας

Κάλεσμα επιστροφής στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε από το Περιστέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δίπλα μας, όμως, θέλω και παλαιότερους φίλους μας. Το 2004 στη μεγάλη εκλογική επικράτηση τότε της Νέας Δημοκρατίας μας ψήφισαν 3,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Στην πορεία, κάποιοι πήραν αποστάσεις. Για λόγους δικαιολογημένους ή αδικαιολόγητους, έχει μικρή σημασία. Τώρα τους καλώ να γυρίσουν όλοι στο σπίτι τους. Η Νέα Δημοκρατία είναι το πολιτικό σας σπίτι. Τώρα σας χρειαζόμαστε, τώρα χρειαζόμαστε τη στήριξή σας» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Περιστέρι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μίλησε για μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, περισσότερη ασφάλεια και έστειλε το μήνυμα πως «στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε στις 27 σελίδα γυρίζουμε σελίδα».

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να βρίσκομαι μαζί σας, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές», είπα αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Μπορεί να κατάγομαι από την Κρήτη αλλά ωρίμασα πολιτικά στη Β’ Αθηνών, που ξεκίνησα πριν από 15 χρόνια. Μόλις ανέλαβα πρόεδρος της ΝΔ έφερα τα γραφεία μας στο Μοσχάτο. Με τιμήσατε με την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Θερμό ευχαριστώ για ότι έχετε κάνει για μένα και την παράταξή μας. Εδώ στη Δυτική Αθήνα ένιωσα τα προβλήματά σας. Εδώ είδα ζωντανή την ιστορία του τόπου. Εδώ, μορφώνονται, αγωνίζονται όλοι οι Έλληνες. Γι αυτούς αγωνίζομαι. Να δώσω λύσεις στα προβλήματα όλων των συμπολιτών μου. Είμαι μαζί σας για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες. Να γίνουμε οι μπροσταρηδες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Να φέρει δουλειές για την καταπληκτική μας νεολαία, να ζήσουν καλύτερη ζωή από τους πατεράδες και τους παππούδες. Δεσμεύομαι γι αυτά απέναντί σας».

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας στη Β’ Αθήνα. Εδώ στην όμορφη δυτική όχθη χτυπά η καρδιά της Ελλάδος. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και στις 26 Μαΐου πάμε μπροστά με τη ΝΔ. Η μεγάλη νίκη ξεκινά από τα δυτικά», επεσήμανε.

Σε τέσσερις μέρες έχουμε εκλογές με βάρος πολύ μεγαλύτερο. Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια οι πολίτες θα απαντήσουν σε όλα όσα έζησαν: ψέματα, φόβο, διχασμό, Πρέσπες. Σε τέσσερις μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει νέα αρχή», τόνισε.

«Σε αυτές τις εκλογές δεν χωράει καμία χαλαρή ψήφος, δεν μπορεί καμία ψήφος να πάει χαμένη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα και ίσες αποστάσεις. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Η με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή με την ΝΔ του αύριο. Αποφασίζουμε με καρδιά και με μυαλό, η ώρα είναι τώρα. Οι πολίτες δεν ξεχνούν όσα έζησαν τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση έδωσε λίγα και πήρε πολλά. Οι Έλληνες δεν θα αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να τους κοροϊδέψει ξανά», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ξέρω τις αγωνίες, τα πρόσωπα των Ελλήνων. Δεν θέλουν άλλο φόβο αλλά ελπίδα. Την ελπίδα της αλήθειας. Θέλουν σχέδιο, δουλειά, πρόοδο, να πάμε επιτέλους μπροστά. Το ζήτημα δεν είναι μόνο ποιοι θα φύγουν αλλά ποιοι θα έρθουν να τους αντικαταστήσουν. Μπορούμε να πάμε μπροστά, να αλλάξουμε τη ζωή των Ελλήνων, να την κάνουμε πολύ καλύτερη», είπε ο κ. Μητσοτάκης ενώπιον του κοινού που τον επευφημούσε.

Οικονομία: «Ο πλούτος της Ελλάδος να μεγαλώνει και να έχουν όλοι μερίδιο. Ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από το ΑΕΠ έτσι οι πρώτοι ωφελημένοι να είναι οι πιο αδύναμοι. Σήμερα ζούμε τη μιζέρια. Η μιζέρια δεν αλλάζει με επιδόματα. Η ψήφος δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα αντίδωρα. Το δικό μου σχέδιο οδηγεί σε μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους και περισσότερες δουλειές. Με επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας. Θα αγωνιστούμε όλοι στη ΝΔ για να σαρώσουμε όλα τα εμπόδια που αποτρέπουν τις επενδύσεις», τόνισε.

Υγεία: «Το δικό μας όραμα θέλει αληθινή κοινωνική πολιτική, με υγεία για όλους, με πολλούς νοσηλευτές στα νοσοκομεία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και ευχαρίστησε το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων που τα κρατά όρθια. «Πρέπει όμως να τα διοικούν άνθρωποι που ξέρουν, όχι κολλητοί υπουργών. Οι σοβαρά πάσχοντες θα λαμβάνουν τα φάρμακα στο σπίτι χωρίς να περιμένουν σε ουρές φαρμακείων», ανέφερε.

Παιδεία: «Θέλουμε σύγχρονη δημόσια Παιδεία με παιδιά που θα βρίσκουν δουλειά με απολαβές, χωρίς να είναι εξαρτώμενα. Η δημόσια Παιδεία ήταν η σκάλα που κάθε παιδί ανέβαινε για να αρπάξει τις ευκαιρίες. Το Περιστέρι θα αποκτήσει το πρώτο νέο πρότυπο σχολείο για να διεκδικούν οι άριστοι το δικαίωμα στη μόρφωση. Θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες, ξεκινώντας από την ειδική αγωγή. Θα αναβαθμιστεί πραγματικά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας. Δεν σας αξίζουν πτυχία να τα καρφώνεται στους τοίχους.

Ασφάλεια: «Όλη η Ελλάδα και όλη η Αττική θα γίνουν μπλε στις 26 Μαΐου. Το μπλε για μας είναι το χρώμα της ενότητας και στη γαλάζια Ελλάδα χωράνε όλοι και αυτοί που δεν θα μας ψηφίσουν. Θέλουμε μια Ελλάδα με ίσες ευκαιρίες και χωρίς φόβο. Δεν μπορούν οικογένειες να ζουν με το φόβο πως θα μπουν στο σπίτι τους. Δεν μπορεί οι φοιτητές να βρίσκουν μπαχαλάκηδες και τραμπούκους στα αμφιθέατρα.

Δεν μπορεί η ίδια η Βουλή να βεβηλώνεται. Όλοι πληγωθήκαμε όταν είδαμε τις κόκκινες μπογιές. Δεν μπορεί ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση να ασχολείται με το πως θα πάρει άδεια ο Κουφοντίνας, ένας τρομοκράτης, δολοφόνος που δεν έχει μετανοήσει ποτέ. Θα διώξουμε το φόβο από τις γειτονιές, θα επιστρέψουμε τα πανεπιστήμια σε αυτούς που τους ανήκουν. Θα αποκαταστήσουμε τη δημόσια τάξη, είναι δικαίωμα όλων των Ελλήνων. Θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Θα κάνουμε και 1.500 νέες προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ. θα προσθέσουμε 1.000 περιπολικά και οι αστυνομικοί θα πάρουν νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα. Με άλλα λόγια η Ελλάδα θα ξαναγίνει μία ευνομούμενη, κανονική χώρα».

Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε:

  • Διατήρηση του αφορολόγητου, την καταργούμε αμέσως τη μείωση που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής μειώνεται στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ
  • Αφορολόγητο 10.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • Δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς
  • Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.
  • Ο φόρος για τις επιχειρήσεις μειώνεται στο 18%
  • Ο ΦΠΑ θα μειωθεί στο 11%
  • Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται 30% για κάθε ελληνικό νοικοκυριό

«Εμείς μιλάμε απλά και συγκεκριμένα για το μέλλον. Η κοινωνία εμπιστεύεται την ΝΔ, τη μεγάλη λαϊκή παράταξη αυτού του τόπου. Η ΝΔ προσέρχεται σε αυτές τις εκλογές ενωμένη και ανανεωμένη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σε λίγο τα ψέματα τελειώνουν. Ερχόμαστε να βάλουμε τέλος στην ανυπαρξία του κράτους. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ζήσει ξανά τραγωδίες όπως τη Μάνδρα και το Μάτι, όπου μία κυνική κυβέρνηση απέκρυψε τα θύματα. Γι αυτή την ανικανότητα αρκεί μόνο για να στείλετε σπίτι σας την κυρία Δούρου. Θα εμπιστευτούμε τον Γιώργο Πατούλη για επόμενο Περιφερειάρχη Αττικής», είπε.

«Ο Γιώργος Πατούλης έχει άποψη και σκοπεύω να δουλέψουμε μαζί. Για το πως θα φέρουμε το Μετρό στους Αγίους Αναργύρους, την Πετρούπολη. Πως θα αναδείξουμε το Πάρκο Τρίτση, πως θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Γιώργο θα είσαι ο επόμενος Περιφερειάρχης και μας περιμένει πολύ δουλειά. Και εσάς κ. Μπακογιάννη σας περιμένει πολύ δουλειά σαν δήμαρχος Αθήνας», ανέφερε.

«Θα ενώσω τους Έλληνες σε μια προσπάθεια εθνικής αναγέννησης. Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν, αρχίσουμε την προσπάθεια να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Στις 26 ψηφίζουμε στις 27 σελίδα γυρίζουμε σελίδα. Αυτή τη νέα σελίδα πρέπει να τη γράψουμε όλοι μαζί. Ζητάω από τους νέους να ψηφίσουν, να μην είναι θεατές. Οι νέοι ξέρουν ότι πραγματικός πατριώτης είναι αυτός που διεκδικεί χειροπιαστά αποτελέσματα. Η μόνη πατριωτική παράταξη είναι η ΝΔ και το αποδείξαμε στο θέμα της Μακεδονίας» είπε και κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ να επιστρέψουν στο σπίτι τους. «Καλώ και φίλους άλλων κομμάτων που βρεθήκαμε απέναντι στον λαϊκισμό, εμείς που κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη το 2015», είπε.