Επανακαταμέτρηση στη Θεσσαλονίκη - Free Sunday
Επανακαταμέτρηση στη Θεσσαλονίκη

Επανακαταμέτρηση στη Θεσσαλονίκη

Στις 3 μετά το μεσημέρι ξεκινά η επανακαταμέτρηση των ψήφων στα εκλογικά τμήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς έγινε δεκτή η άιτηση που κατέθεσε σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, το πρωί, στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Ορφανός και η παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, κι ενώ απομένουν άλλα 11 εκλογικά τμήματα να ενσωματωθούν, ο κ. Ταχιάος, αναδείχθηκε πρώτoς με 22,42% ενώ ακολουθούν ο κ.Ζέρβας με 14,92% και ο κ.Γιώργος Ορφανός με 14,50%, με τη διαφορά μεταξύ τους να είναι είναι 510 ψήφοι. Τέταρτη και εκτός ανταγωνισμού, έμεινε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, με ποσοστό 13,52%.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι «είμαστε στον δεύτερο γύρο των εκλογών με καθαρή διαφορά. Την Κυριακή 2 Ιουνίου διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών της Θεσσαλονίκης για να πάμε την πόλη μπροστά. Έχουμε τα αποτελέσματα από όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης από τον δικό μας μηχανισμό. Κάθε καθυστέρηση, κάθε δυσλειτουργία που παρατηρείται στην ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, όχι μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης, είναι απαράδεκτη και αδικαιολόγητη, αλλά την ευθύνη για αυτό την έχει η Πολιτεία».