Ο Κουρουμπλής δείχνει τον Βερναρδάκη, ο οποίος δείχνει τον Τσίπρα, τον οποίο προσγειώνει ο Φίλης... - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Ο Κουρουμπλής δείχνει τον Βερναρδάκη, ο οποίος δείχνει τον Τσίπρα, τον οποίο προσγειώνει ο Φίλης...

Ο Κουρουμπλής δείχνει τον Βερναρδάκη, ο οποίος δείχνει τον Τσίπρα, τον οποίο προσγειώνει ο Φίλης...

Σε πλήρη γνώση του πρωθυπουργού ήταν η ακριβής εικόνα πριν από τις ευρωεκλογές, όπως προκύπτει από τη σημερινή δήλωση του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη στην ΕΡΤ.

«Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να μην γνωρίζει και να υπάρχει κάποιος που τον απομονώνει;», είπε ο κ.Βερναρδάκης, σύμφωνα με τον οποίο «ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε όλα τα δεδομένα πριν τις ευρωεκλογές».Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις αρνητικές διαθέσεις της κοινής γνώμης τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές.

Την ερμηνεία ότι υπήρξαν «κάποιοι που έλεγαν στον πρωθυπουργό ότι η διαφορά ήταν μικρή» συμμερίστηκε πάντως και ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλή, ο οποίος υπενθύμισε ότι αυτός έτρεχε στην επαρχία και προειδοποίησε ότι «αυτά θα βρεθούν».

Στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά απαντώντας «εγώ είμαι μαχόμενος πολιτικός και δεν παραιτούμαι εύκολα. Θα έχω μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα του πω ορισμένα πράγματα και από εκεί και πέρα θα το σκεφτώ και θα το ανακοινώσω».Χθες ο κ. Κουρουμπλής, κάλεσε την κυβέρνηση να μην ανοίξει το θέμα της ηγεσίας της δικαιοσύνης λέγοντας ότι «δεν πρέπει να ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα» ενώ ο κ.Φίλης εξέφρασε την άποψη ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης.