Βενιζέλος κατά Γεννηματά: Έκανε επιλογή αυτοχειριασμού του ΚΙΝΑΛ - Free Sunday
Βενιζέλος κατά Γεννηματά: Έκανε επιλογή αυτοχειριασμού του ΚΙΝΑΛ

Βενιζέλος κατά Γεννηματά: Έκανε επιλογή αυτοχειριασμού του ΚΙΝΑΛ

Η στάση της Φώφης Γεννηματά βοηθά προεκλογικά την Νέα Δημοκρατία και περιορίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ρόλο αντιπολίτευσης που ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπό την σκιά της ρήξης του με την πρόεδρο της παράταξης.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την απομάκρυνσή του «επιλογή αυτοχειριασμού» του ΚΙΝΑΛ από την κ. Γεννηματά. Κατηγόρησε την αρχηγό του κόμματος πως σχεδίασε την συνάντησή τους το Σάββατο ώστε να «σταλεί ένα μήνυμα» προς άλλα στελέχη και χρησιμοποίησε την επιλογή για το ψηφοδέλτιο επικρατείας ως εργαλείο για να τον διώξει.

Προσέθεσε αιχμηρά πως η κ. Γεννηματά έχει ήδη παραδεχτεί την αυτοδυναμία της ΝΔ στις επόμενες εκλογές και καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της δημοκρατικής παράταξης στην πολιτική σκηνή.

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε πως προτίθεται να προσχωρήσει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως «δεν υπάρχει στον ορίζοντά» του, και απέρριψε το ενδεχόμενο ίδρυσης δικού του πολιτικού φορέα. Σημείωσε όμως αιχμηρά πως η ΝΔ τον σέβεται περισσότερο από το ΚΙΝΑΛ.

Αρνήθηκε όμως και οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας «δεν με θέλουν, θέλουν να σηματοδοτήσουν κάτι διαφορετικό».

Προειδοποίησε πως είναι πολιτικά λάθος για το ΚΙΝΑΛ να κατατάξει τον εαυτό του στο στρατόπεδο των ηττημένων. Αντ' αυτού, είπε, η δημοκρατική παράταξη πρέπει να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ «στρατηγικά ηττημένο» στην αντιπολίτευση και να αξιοποιήσει το γεγονός ότι οι βουλευτές της έχουν εργαστεί σκληρά κατά της Κουμουνδούρου.

Τόνισε πως θα ήταν λάθος για το κόμμα να μπει σε έναν ανταγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα απορροφήσει ποιον, συμπληρώνοντας ότι ουδείς μπορεί να ανταγωνιστεί τον Αλέξη Τσίπρα στο παιχνίδι του λαϊκισμού. 

Κληθείς να σχολιάσει τα περί «θεσμικού του μέλλοντος» και τις θέσεις που ακούγεται ότι θα πάρει ο κ. Βενιζέλος απάντησε σε ένα προς ένα.

Ως προς την υπουργοποίησή του από την ΝΔ είπε: «Αυτό με την ΝΔ φαντάζεστε πόσο κωμικό είναι. Η ΝΔ με σέβεται για τον ιστορικό μου ρόλο. Σε επίπεδο ηγεσίας, προφανώς η ΝΔ με σέβεται και όχι το κόμμα μου. Η ΝΔ δεν υπάρχει για μένα. Εγώ ανήκω στην δημοκρατική παράταξη».

Για τα σενάρια περί Ευρωπαίου Επιτρόπου και την Προεδρία της Δημοκρατίας 

Είναι δυνατόν να μπω σε τέτοια συζήτηση; Για να βάλετε σε ανησυχίες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας; Αφήστε τον ήσυχο να πάρει τη σωστή απόφαση για τα Προεδρικά Διατάγματα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Για ίδρυση κόμματος

Οχι βέβαια δεν πρόκειται να κάνω καμία κίνηση κατά της παράταξής μου.

Αιφνιδιασμός το Σάββατο

Αναφερόμενος στην κρίσιμη συνάντηση του Σαββάτου, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως η κ. Γεννηματά ουσιαστικά τον αιφνιδίασε.

Μετά από «χαλαρή συζήτηση» για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του προσήψε ότι επιχειρεί να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο από αυτόν που του αναλογεί κι ότι ακολουθεί διαφορετική στρατηγική πλεύση από το υπόλοιπο κόμμα. Τον ενημέρωσε δε πως έχει «δεσμευτεί» να δώσει σε διαφορετικό πρόσωπο την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Ο κ. Βενιζέλος διέψευσε πως ενδιαφερόταν για το επικρατείας, αν και επιβεβαίωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει ξανά σταυρούς στην εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, θα ήταν πρωτοφανές για έναν πρώην αρχηγό να πολιτευτεί έτσι.

Υπογράμμισε πως το ζητούμενο δεν ήταν η τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, κι ότι ο ίδιος θα ήταν διατεθειμένος να μην κατέβει καν υποψήφιος εάν του το ζητούσε το κόμμα.

Το ζητούμενο της συνάντησης είπε, ήταν η κ. Γεννηματά να καταστήσει σαφές πως «δεν θέλει την παρουσία μου».