Μητσοτάκης: Θέλω να απευθυνθώ σε όσους δεν μας ψήφισαν - Free Sunday
Μητσοτάκης: Θέλω να απευθυνθώ σε όσους δεν μας ψήφισαν

Μητσοτάκης: Θέλω να απευθυνθώ σε όσους δεν μας ψήφισαν

Την πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη έδωσε, στον ΑΝΤ1, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε για όλους και για όλα με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, είπε ότι «είναι ένα αποτέλεσμα που προφανώς με ικανοποιεί, αλλά δεν με αιφνιδίασε. Γυρίζω την Ελλάδα επί 3,5 χρόνια και βλέπω μια ωριμότητα του κόσμου για την πολιτική αλλαγή».

«Έχω απόλυτη συναίσθηση ότι το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Θέλω να αξιοποιήσω τον χρόνο έως τις εθνικές εκλογές. Θέλω να απευθυνθώ σε όσους δεν μας ψήφισαν. Θέλω να τους πω ότι αξίζω την ευκαιρία να με εμπιστευθούν και πιστεύω ότι και αυτοί οι καχύποπτοι συμπολίτες μας θα μας εμπιστευθούν», υπογράμμισε.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «υπήρξε καταδίκη της Κυβέρνησης. Πολλά στελέχη της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, από τον τρόπο που αντιμετώπισαν το αποτέλεσμα, δείχνει ότι δεν έμαθαν τίποτα. Αλλά, δεν είναι νομοτελειακό ότι η πτώση ενός κόμματος σημαίνει την άνοδο ενός άλλου», προσθέτοντας ότι «η ΝΔ βγήκε από μια κρίση και βγήκε πιο ισχυρή». 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι «κλείνει ένας κύκλος κρίσης, με την κοινωνία πιο ώριμη».

«Εγώ δεν υποτιμώ κανέναν. Το πώς με αντιμετώπισε ο Τσίπρας δεν είναι δικό μου θέμα. Είχαμε πολλές συζητήσεις και στην Βουλή, οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους. Ο κ. Τσίπρας είναι απερχόμενος Πρωθυπουργός και έχει ένα δύσκολο έργο για να εξηγήσει όσα συνέβησαν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς ποιόν ρόλο βλέπει για τον Αλέξη Τσίπρα «στην επόμενη ημέρα», ο κ. Μητσοτάκης είπε «αυτό δεν με νοιάζει, είναι εσωτερικό θέμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είδους αντιπολίτευση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν την στιγμή δεν έχω ούτε τον χρόνο για να το σκεφθώ. Έχω πολλή ενέργεια να δώσω, θα γυρίσω ξανά όλη την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά την προεκλογική εκστρατεία εν όψει των εθνικών εκλογών, είπε ότι η ΝΔ θα κάνει διαφορετικού είδους προεκλογικό αγώνα, ρίχνοντας βάρος στις συζητήσεις με πολίτες και όχι τόσο σε συγκεντρώσεις, εκτός από μια κεντρική στην Αθήνα, στο τέλος της προεκλογικής περιόδου

«Το δίλημμα είναι εάν θέλουμε ανάπτυξη για όλους ή ανακύκλωση της μιζέριας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας ότι «η ΝΔ σήμερα είναι διαφορετική από ό,τι πριν από μερικά χρόνια. Είναι ενωμένη και ανανεωμένη, μιλάμε με έναν πολύ διαφορετικό τόνο, ειδικά στην νεολαία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας ότι «η ΝΔ ήταν πρώτη μεταξύ των νέων, πρώτη μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν είμαστε πρώτοι στους άνεργους, το αναγνωρίζουμε αυτό».

Έχω σεβασμό και στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στην Φώφη Γεννηματά, είπε σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, απαντώντας κάθετα όμως ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν πρόκειται καθ΄ οιονδήποτε τρόπο να είναι υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ή να υπάρξει συνεργασία μαζί του.

Ομοίως απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι «για εμάς Τσίπρας και Βαρουφάκης ταυτίζονται, έχουν τις ίδιες ευθύνες για την περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015».

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο οποιασδήποτε συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου», είπε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι προσπάθεια του θα είναι τόσο η Ελληνική Λύση όσο και η Χρυσή Αυγή μείνουν εκτός Κοινοβουλίου μετά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε αλλαγή του εκλογικού νόμου όταν αναλάβει η ΝΔ την εξουσία, ενώ ερωτηθείς για τον στόχο αναφορικά με το ποσοστό του κόμματος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΝΔ απάντησε «σκοπός είναι να είναι αυτοδύναμη η Ελλάδα και η Κυβέρνηση να είναι ισχυρή και γι΄ αυτό στόχος μας είναι η αυτοδυναμία, για να μπορέσουν να γίνουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει», επαναλαμβάνοντας ότι ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας, θα επιδιώξει τις μέγιστες δυνατές συνέργειες με άλλα κόμματα.

«Κυρίαρχος είναι ο ελληνικός λαός, αυτό θα μας πει αν θέλει Κυβέρνηση ισχυρή. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας, καθώς μας χωρίζει άβυσσος όχι μόνο στο πως αντιλαμβανόμαστε την λειτουργία της οικονομίας και του Κράτους», λέγοντας πάντως ότι «εκτίμηση μου είναι ότι η χώρα σε κάθε περίπτωση θα κυβερνηθεί, διότι ο εφιάλτης της μη διακυβέρνησης του τόπου είναι ισχυρός. Το πώς θα κυβερνηθεί, εάν δηλαδή θα κυβερνηθεί από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορεί να κινηθεί γρήγορα ή κάπως αλλιώς, θα το πει ο λαός».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «παραμένει στόχος μας η επανίδρυση του Κράτους», λέγοντας ότι έχει δώσει δείγματα γραφής από την μεταρρύθμιση στην δημόσια διοίκηση ως Υπουργός στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, τονίζοντας ότι το αίτημα παραμένει επίκαιρο και σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει με συμμάχους τους δημοσίους υπαλλήλους και την τεχνολογία.

«Ουδέποτε μίλησα για επταήμερη εργασία, αλλά για επταήμερη λειτουργία» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποσαφήνισε ακόμη ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να καταργηθεί από την ΝΔ η ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά θα απλοποιηθεί ως προς την γραφειοκρατική διαδικασία για ένταξη σε αυτήν, ενώ επεσήμανε ότι θα υπάρχουν και μπόνους για τους συνεπείς φορολογούμενους.

«Δεν θα κλείσει η ΕΡΤ ούτε θα γίνει κυβερνητικό φερέφωνο, αλλά τίθεται θέμα εξυγίανσης της», είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου».

«Χρέος μου μετά από μια περίοδο διχασμού, είναι να ενώσω τους Έλληνες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να τιμωρήσουμε τους προηγούμενους», ενώ αναφερόμενος στα αποτελέσματα των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών,

Όπως είπε, αφού κλείσει η Βουλή, «ετοιμάζομαι για ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως ορίζει η διακομματική συμφωνία, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, μεταξύ των οποίων και ο κ. Τσίπρας». 

«Δεν μπορώ να συναινέσω σε κάτι που είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει εξουσία να ορίσει την ηγεσία της Δικαιοσύνης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύπτοντας ακόμη ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να μετέχει στις διαδικασίες της Βουλής τις ερχόμενες ημέρες, όπως πχ. στην συζήτηση και την ψηφοφορία για τον νέο Ποινικό Κώδικα, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τις διευθετήσεις που θέλει να κάνει η Κυβέρνηση», ενώ ο Πρωθυπουργός το βράδυ της πρώτης Κυριακής των εκλογών είπε ότι θα προσφύγει στην λαϊκή εντολή και επομένως έχασε κάθε κυβερνητική νομιμοποίηση.

 Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ στον ΑΝΤ1, «εμείς δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη της χώρας», λέγοντας ότι «για πρώτη φορά στην Ιστορία, αυτήν την προεκλογική περίοδο η εν ενεργεία Κυβέρνηση υποσχόταν περισσότερα από την αντιπολίτευση! Πολλοί μου έλεγαν «δώσε κι άλλα», όμως αυτό δεν είναι αυτό που πρέπει να γίνει», καταλήγοντας ότι «οι ψηφοφόροι πρέπει να επιλέξουν και συνολικά από την διαδρομή μου, από το κατά πόσον είμαι ειλικρινής».

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των ψηφοδελτίων, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «ήδη είναι ανανεωμένα με νέα πρόσωπα, θα ενταχθούν σε αυτά και υποψήφιοι από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, οι οποίοι έδωσαν την μάχη του σταυρού και πήραν μερικές δεκάδες χιλιάδες τίτλους», ενώ σχολιάζοντας τον χαρακτήρα μιας κυβέρνησης του, είπε ότι «έχω κατά νου ένα μοντέλο κυβέρνησης, θα είναι πολλά νέα πρόσωπα σε αυτήν, όμως θα πρέπει σε αυτήν να συνδυάζονται και τα νέα ήθη, αλλά και η εμπειρία». 

ΣΥΡΙΖΑ: τρέχει να κρυφτεί ο Μητσοτάκης

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι «η μοναδική είδηση από τη σημερινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ σκοπεύει να κρυφτεί, μέχρι τις εκλογές».

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στον κ. Μητσοτάκη, «δήλωσε ότι θα κρυφτεί από την Βουλή, θα κρυφτεί από το ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό, θα κρύψει το πρόγραμμά του. Τρέχει να κρυφτεί ο κ. Μητσοτάκης, για να μην τον καταλάβουν οι πολίτες. Οι πολίτες, όμως, έχουν και μνήμη και κρίση».