Στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής, η ρήξη Γεννηματα - Βενιζέλου - Free Sunday
Στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής, η ρήξη Γεννηματα - Βενιζέλου

Στα όργανα του Κινήματος Αλλαγής, η ρήξη Γεννηματα - Βενιζέλου

Στην ταυτόχρονη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, σήμερα Τρίτη, μεταφέρεται το πολιτικό ενδιαφέρον των εξελίξεων στο κόμμα μετά την αποπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος χθες δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει.

Αρκετά στελέχη δείχνουν πρόθυμα να στηρίξουν τις απόψεις της Φώφης Γεννηματά, η οποία όμως δεν προτίθεται να θέσει το θέμα της ρήξης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Το κρίσιμο στοιχείο είναι αν όσοι διαφωνήσουν το κάνουν ατομικά ή αν θα επιχειρήσουν να εμφανιστούν ως ομάδα. Το δεύτερο αποτελεί κλιμάκωση, που θα προκαλέσει με τη σειρά της νέα δεδομένα.

Χθες ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι είναι θύμα των σκοπιμοτήτων της διαδόχου του και ότι με τις ενέργειές της ευνοούνται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ διευκρίνισε ότι δεν τον αφορούν αξιώματα εντός και εκτός Κινήματος Αλλαγής και χαρακτήρισε κωμικά τα σενάρια συνεργασίας του με τη ΝΔ. Αφήστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει τη δουλειά του και να απορρίψει να διατάγματα διορισμού της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης που του έστειλε η κυβέρνηση, απάντησε σχετικά με την προοπτική να προταθεί για το ανώτατο αξίωμα.

Στο παρασκήνιο Φώφη Γεννηματά και Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν μιλήσει και εξηγήσει ο καθένας τη στάση του σε δεκάδες στελέχη ενώ αύριο Τετάρτη συνεδριάζει και η κεντρική επιτροπή.