Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης των κωδίκων - Free Sunday
Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης των κωδίκων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης των κωδίκων

Ανοικτό άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου κατά την έναρξη της συζήτησης των νέων κωδίκων της Δικαιοσύνης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει η ψήφιση εάν δεν υπάρξει ευρεία συναίνεση, ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να νομοθετεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου και προανήγγειλαν ότι θα απέχουν απο τις εργασίες της βουλής μεταξύ των οποίων και η ψήφιση των Κωδίκων, ενώ ανάλογους προβληματισμούς εξέφρασαν ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή.

«Θα ήθελα οι εισηγητές να μας πουν την άποψή τους γιατί η διακοπή της συναινετικής πορείας θα μας αναγκάσει να δούμε ζητήματα με βάσει τα νέα δεδομένα» ανέφερε ο κ.Καλογήρου.

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε την απόσυρση των Κωδίκων προκειμένου να συζητηθούν μετά από νέα διαβούλευση και με ευρύτατη συναίνεση στην επόμενη Βουλή και ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματος από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.«Απαράδεκτη και φαστ τρακ διαδικασία που αφορά πολύ σοβαρό νομοθέτημα. Αυτό καθορίζει και την στάση μας» τόνισε ο κ. Μανώλης Συντυχάκης ανακοινώνοντας την αποχώρηση του ΚΚΕ.

 Οι Κώδικες ψηφίζονται με ιδιαίτερη διαδικασία που δεν επιτρέπει βελτιώσεις και αλλαγές κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία.