Ξεμπερδεύουν με το παλιό στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ... - Free Sunday
Ξεμπερδεύουν με το παλιό στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ...

Ξεμπερδεύουν με το παλιό στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ...

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο Παρασκευή θα εγκριθούν οι πρώτες υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης φέρεται αποφασισμένος να μην είναι στα ψηφοδέλτια ενώ εξετάζεται τπ ενδεχόμενο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να μεταφερθεί στην Κουμουνδούρου ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος και να τοποθετηθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας φέρεται να είναι και ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.

Οι υπουργοί θα είναι υποψήφιοι στις ίδιες εκλογικές περιφέρειες, η Όλγα Γεροβασίλη στην Άρτα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην Μεσσηνία, Παύλος Πολάκης και στον Γιώργος Σταθάκης στα Χανιά και ο Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο αλλά ο Χρήστος Σπίρτζης φέρεται να μετακινείται στο υπόλοιπο Αττικής από τη Β΄ Αθήνας.

Στο Ηράκλειο, θα είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, στην Αιτωλοακαρνανία ο υφυπουργός Υποδομών Θάνος Μωραϊτης και στην Ημαθία ο Άγγελος Τόλκας, ενώ οι εκ των ΑΝΕΛ προερχόμενοι Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Βασίλης Κόκκαλης θα είναι στην Μαγνησία και στη Λάρισα αντίστοιχα.
Στην Α΄ Αθήνας θα είναι υποψήφιοι ο Δημήτρη Τζανακόπουλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, οι νυν βουλευτές Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χριστόφορος Βερναρδάκης και η Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

Στο βόρειο τομέα της Β΄ Αθήνας νέοι υποψήφιοι θα είναι ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος και η Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Αννέτα Καββαδία, την Ελένη Αυλωνίτου και τον Γιώργο Κυρίτση.

Στον νότιο τομέα αναμένεται να είναι υποψήφιοι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, και ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου και ο Νίκος Ξυδάκης.

Στο δυτικό τομέα της Β΄ Αθήνας θα είναι υποψήφιοι ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Δημήτρης Βίτσας που είχε εκλεγεί στη β΄ Πειραιά), ο Νίκος Τόσκας από το Επικρατείας και οι νυν βουλευτές, Χαρά Καφαντάρη και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα κατέβει η Κατερίνα Νοτοπούλου, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, και οι νυν βουλευτές Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Αλέκος Τριανταφυλλίδης.