Καταγγελίες ότι ο Βούτσης υπογράφει διορισμούς και μετατάξεις - Free Sunday
Καταγγελίες ότι ο Βούτσης υπογράφει διορισμούς και μετατάξεις

Καταγγελίες ότι ο Βούτσης υπογράφει διορισμούς και μετατάξεις

Σειρά αποφάσεων με την οποια ευνοούνται πολιτικοί φίλοι και συγγενείς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραψε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μία ημέρα αφότου εξέφρασε την ελπίδα του ότι δεν θα κατατεθούν πολλές φωτογραφικές τροπολογίες.

Μεταξύ των τακτοποιήσεων εντοπίζεται και η πρόσληψη της κυρίας Αλεξάνδρας Αλεξανδροπούλου η οποία ήταν μέχρι πρόσφατα μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και με την προκήρυξη των εκλογών την ερχόμενη εβδομάδα θα έχανε την θέση της. Η κυρία Αλεξανδροπούλου είναι και κόρη της κυρίας Βασιλικής Τσιακανίκα, διευθύντριας του γενικού γραμματέα του κοινοβουλίου Κώστα Αθανασίου.

Στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος της Βουλής διορίστηκε και η κόρη της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Πανταλού, Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη, η οποία ήταν μέχρι πρόσφατα μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Μεταξύ των αποφάσεων είναι η μετάταξη της θυγατέρας της Τασίας Χριστοδουλοπούλου ενώ στη βουλή μετατάσσονται από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου η πρώην σύζυγος του κ.Βούτση, Σοφία Βογιατζή, η διευθύντρια του γραφείου του πρώην υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, Άλκηστη Ματθίλδη-Μιχαηλίδου, η ειδική σύμβουλος του κ. Γιώργου Σταθάκη, κυρία Αικατερίνη Μπούμπα, και η προϊσταμένη της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες, Σταματία Γαρεδάκη.

Η γραμματέας του κ.Βούτση, Δήμητρα Κούτσουρα τοποθετήθηκε αναπληρωματικό μελος του ΔΣ στη Σιβιτανίδειο σχολή.Με άλλες αποφάσεις του κ.Βούτση, η Βουλή ανέθεσε την παροχή υπηρεσιών νομικής φύσης για 2 έτη (από 30.5.2019 εως 29.5.2021) στην Μαρία Θεοδωροπούλου του Ιωάννη με μισθό 2.950 ευρώ πλέον ΦΠΑ μηνιαίως και στη πρόσληψη με 2ετείς συμβάσεις δημοσιογράφου που είχε θητεύσει στο γραφείο τύπου της πρώην υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά και στην ΚΟ των ΑΝΕΛ και του περιφερειακού συμβούλου με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, Ιδομενέα Μανωλιτσάκη που τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση πρόεδρος διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Σε μόνιμη θέση διορίστηκε ο δημοσιογράφος της Αυγής Ευστράτιος Μπουρνάζος.