Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρέτησε τη βουλή - Free Sunday
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρέτησε τη βουλή

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρέτησε τη βουλή

Την τελευταία του ομιλία στη βουλή πραγματοποίησε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος απο βήματος επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

«Η σημερινή συνεδρίαση είναι η τελευταία που συμμετέχω στο σώμα καθώς είναι βέβαιο ότι δεν θα είμαι μέλος της βουλής της επόμενης περιόδου. Ζήτησα το λόγο, παρότι η ομάδα που εξακολουθώ να ανήκω έχει δηλώσει ότι απέχει, για να πω μερικά λόγια αποχαιρετισμού», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Συμβαίνει όμως σήμερα η Ολομέλεια να συζητά και να καλείται να ψηφίσει δύο θεμελιώδη νομοθετήματα» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι έχει «υποχρέωση όχι τόσο κοινοβουλευτική αλλά επιστημονική».

«Αυτά τα νομοθετήματα λειτούργησαν επι δεκαετίες ως υποδειγματικά νομοθετήματα αλλά σταδιακά ιδίως προς ποινικό κώδικα διασπαστικές η συνοχή. Προέκυψε πληθωρισμός επιβαλλόμενων ποινών. Τελικά φθάσαμε σε φαινόμενο ανησυχητικό που προσβάλει κράτος δικαίου να προσβάλλεται η αρχή της αναλογικότητας στην αξιολόγηση έννομων αγαθών. Υπάρχουν έννομα αγαθά που προστατεύονται με αυστηρές ποινές ενώ είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με άλλα» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Είναι «αναγκαίος ο εξορθολογισμός των ποινικών κωδίκων» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Αν έπρεπε να κρατήσετε μια διάταξη είναι προς το υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας και θέλω να είμαι ευθύς: από πλευράς ελληνικής Βουλής ξεκαθαρίζουμε ότι το σύνολο των αξιώσεων που περιγράφονται στην ρηματική διακοίνωση παραμένουν ενεργές και απαράγραπτες και πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη ευαισθησία από όλους μας και από όλα τα κράτη»