Ο Βούτσης δείχνει την κυβέρνηση για τις μετατάξεις - Free Sunday
Ο Βούτσης δείχνει την κυβέρνηση για τις μετατάξεις

Ο Βούτσης δείχνει την κυβέρνηση για τις μετατάξεις

Λάθος χαρακτήρισε τον χειρισμό των μετατάξεων ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος σε χθεσινή του συνέντευξη στο Action 24 απέδωσε τις ευθύνες συλλογικά στην κυβέρνηση, και όχι σε δική του πρωτοβουλία.
«Δεν ήταν σωστό από την πλευρά μας που για λόγους ευαισθησίας θεωρήσαμε ότι μπορεί να ξέμεναν ενώ δεν είναι έτσι γιατί η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Κάναμε λάθος. Θα έπρεπε να εκτιμήσουμε πιο σωστά ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μετά τις 17 Ιουλίου. Μας δημιούργησε δυσχέρεια. Εμένα με στεναχώρησε πολύ. Θα μπορούσαμε, γιατί είναι διαδικασία αυτόματη και θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή», είπε ο κ.Βούτσης

Ο πρόεδρος της βουλής εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές:

«Το πρόκριμα των ευρωεκλογών είναι σαφές και προσπαθούμε να αναγνώσουμε τα μηνύματα αλλά αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές. Κρίνεται το μέλλον, η ζωή του κόσμου. Διαμορφώσαμε ένα συνεκτικό πρόγραμμα σε συνέχεια των όσων είχαμε πει, το οποίο είναι και ρεαλιστικό», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της βουλής εξέφρασε την πεποίθηση του ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα βγει εξαιρετικά ενισχυμένος, θα διεκδικήσει τη νίκη ρεαλιστικά».

Παράλληλα όμως δεν απέκλεισε μία ακόμη ήττα για την οποία βρήκε και αντίδοτο ενώ πήρε αποστάσεις απο σενάρια αντικατάστασης του ΣΥΡΙΖΑ με ένα άλλο κόμμα Τσίπρα:

«Αν δεν είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα θα αποτελεί τη μεγάλη δύναμη για τον προοδευτικό χώρο τόσο σε κλίμακα Ελλάδας όσο και σε κλίμακα Ευρώπης. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία μετεξέλιξης του φορέα και της συμμαχίας συνεργασίας που έχει γίνει τώρα».