Σε τρίτους αποδίδει την ελληνοτουρκική ένταση, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπ.Γιλντιρίμ - Free Sunday
Σε τρίτους αποδίδει την ελληνοτουρκική ένταση, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπ.Γιλντιρίμ

Σε τρίτους αποδίδει την ελληνοτουρκική ένταση, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπ.Γιλντιρίμ

Σε παράγοντες από το εξωτερικό απέδωσε την ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, μιλώντας στον Σκάι.

«Ίσως να υπάρχουν κάποιοι από το εξωτερικό που θα θελήσουν να μας προκαλέσουν και δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους, όταν από το εξωτερικό εμπλέκονται ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε όλα πάνε στραβά», είπε ο κ.Γιλντιρίμ ο οποίος προσέθεσε:

«Εμείς είμαστε γείτονες. Και γενικά πάντα λέμε πως "Ο γείτονας έχει ανάγκη και στην στάχτη του γείτονα του". Κατά την εκλογική περίοδο το πολιτικό κλίμα εντείνεται, το έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Το κλίμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να το βλέπουμε ως ένα δεδομένο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Για αυτό και στο Αιγαίο και στην Κύπρο, κάθε είδους πρόβλημα μπορούμε να το επιλύσουμε με αμοιβαίο σεβασμό και μένοντας πιστοί στο διεθνές δίκαιο».

Όταν ρωτήθηκε για τις εκλογές στην Ελλάδα και την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προσφύγει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο Μπιναλί Γιλντιρίμ απάντησε: «Του εύχομαι καλή επιτυχία. Βέβαια οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μάλλον λίγο τον στεναχώρησαν. Εύχομαι το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών, να είναι για το καλό της Ελλάδας».