Μητσοτάκης για το διακύβευμα των εκλογών: Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα - Free Sunday
Μητσοτάκης για το διακύβευμα των εκλογών: Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα

Μητσοτάκης για το διακύβευμα των εκλογών: Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα

«Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη ή αν θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο Export Summit VII του Συνδέσμου Εξαγωγέων στη Θεσσαλονίκη και συνόψισε το διακύβευμα των εθνικών εκλογών ως εξής: «Νέες περιπέτειες ή ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα».

«O σκοπός μου και από εδώ, τη Θεσσαλονίκη, είναι περιγράψω το όραμα μου για μία νέα Ελλάδα του αύριο και με διάθεση να ακούσω και τις δικές σας σκέψεις και προτάσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Κλειδί αυτού του σχεδίου είναι οι επενδύσεις, οι εξαγωγές και η εξωστρέφεια».

Τέσσερις τρόπους που θα έρθει η «έκρηξη επενδύσεων που απαιτείται για να οδηγήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης από το αναιμικό 2% του σήμερα στο 4% που χρειάζεται να φθάσουμε», παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρώτον, με μείωση της φορολογίας, ώστε να επενδυθούν περισσότερα ελληνικά κεφάλαια στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και να προσελκύσουμε περισσότερα ξένα κεφάλαια», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεύτερον, με δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας και του διοικητικού βάρους που σήμερα κρατάει πίσω όλες τις επιχειρήσεις», ανέφερε. «Είπα και το ξαναλέω, αν και οι μονταζιέρες του Μαξίμου επέλεξαν να διαστρεβλώσουν τα λόγια μου: περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια θα σαρωθούν και η ελληνική επιχειρηματικότητα θα αφεθεί ελεύθερη».

«Τρίτον, το κράτος παύει να είναι αντίπαλος της ανάπτυξης. Είναι τουλάχιστον παράξενο το 2019 να ανακαλύπτεται δασική έκταση στο Ελληνικό ενώ έχει λειτουργήσει σαν αεροδρόμιο για 50 χρόνια ή μία μεγάλη επένδυση στον Πειραιά να καθυστερεί, επειδή κηρύσσεται ξαφνικά αρχαιολογικός χώρος, ολόκληρος ο Πειραιάς», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τέταρτον, να στηρίξουμε τις επενδύσεις με μία πραγματική αποκατάσταση της ρευστότητας, που ήδη διευκολύνει η διαφαινόμενη εμπιστοσύνη των αγορών προς την νέα κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είπε πως αντί να απολογηθεί επιχειρεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, για την οποία σημείωσε ότι λέει «όχι» στις εκλογές του φανατισμού και των συνθημάτων.