Μητσοτάκης: Ο Παναγιώτης Πικραμένος επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ - Free Sunday
Μητσοτάκης: Ο Παναγιώτης Πικραμένος επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ

Μητσοτάκης: Ο Παναγιώτης Πικραμένος επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ

«Ο επικεφαλής στο Επικρατείας θα είναι ο Παναγιώτης Πικράμενος. Ενας άνθρωπος ο οποίος με το κύρος του έχει να προσθέσει πολλά στη βουλή και η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο συμβολίζει πολλά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα. Στην τελευταία τιμητική θα είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

«Σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει μέτρα», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Tουρκία, αφού έχει προβεί σε κλιμάκωση πρέπει να αντιληφθεί έμπρακτα ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι θα θέσει το θέμα στο ΕΛΚ και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει αύριο με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σημείωσε ότι η χώρα έχει συμμαχίες εδώ και χρόνια και επέκρινε τον κ. Τσίπρα για υπερδραματοποίηση της κατάστασης. «Αν υπήρχε κάτι καινούργιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στις πρώτες ενέργειες του κόμματός του εφόσον το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές. Όπως είπε, είναι ανάγκη να εξακολουθήσει η λειτουργία της ώστε να έρθουν όπως είπε τα πρώτα νομοσχέδια.

Για την ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είπε: «Τα νέα στελέχη σηματοδοτούν τη ΝΔ του μέλλοντος». Επιμένω ότι χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή εντολή», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Μετά από μια εκλογική επιτυχία της ΝΔ το κόστος δανεισμού έπεσε. Η μείωση της φορολογίας, δραματική απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, θα σαρώσουμε τα περιττά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει γρήγορα φιλικός προορισμός για τις επενδύσεις. Πιστεύω ότι είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη επιχειρηματική άνοιξη».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε: «Είμαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού ανάλογα με την ανάπτυξη. πρέπει να είναι αντανάκλαση της καλής πορείας της οικονομίας». Επίσης είπε ότι θα διατηρηθούν τα επιδόματα, θα επανέρθουν τα πολυτεκνικά επιδόματα, ενώ μίλησε για δυο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, και φορολογικές ελαφρύνσεις το 2020 ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

«Υπάρχουν περιθώρια μείωσης των κρατικών δαπανών» είπε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε μεταξύ άλλων τις προμήθειες των νοσοκομείων, την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ολοκληρωμένων συστημάτων και την αύξηση συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα.

Για τις επενδύσεις επεσήμανε: «Περιμένω επενδύσεις και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης από τις επιχειρήσεις», είπε ακόμη και κάλεσε τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες καθώς δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος.Τα επιτόκια έχουν πέσει πλέον σε επίπεδα κάτω από αυτά της Ιταλίας. Υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις και είμαστε μπροστά σε επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας».

Για τους συνταξιούχους τόνισε: «Η έκτακτη στήριξη που δόθηκε στους συνταξιούχους προοπτική είναι να το διατηρήσουμε. Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε και τους χαμηλά αμοιβόμενους. Μην κοροϊδευόμαστε για πολλούς η σύνταξη είναι σαν οικογενειακό επίδομα».

Τέλος, απαντώντας στην αναφορά του κ.Τσίπρα στην πρωινή του συνέντευξη ότι υπάρχει περιθώριο ανατροπής όπως στο παιχνίδι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Λίβερπουλ , απάντησε ότι εκείνος είναι Λίβερπουλ.