Βρυξέλλες: Συναντήσεις Μητσοτάκη με Μέρκελ, Αναστασιάδη και Βέμπερ - Free Sunday
Βρυξέλλες: Συναντήσεις Μητσοτάκη με Μέρκελ, Αναστασιάδη και Βέμπερ

Βρυξέλλες: Συναντήσεις Μητσοτάκη με Μέρκελ, Αναστασιάδη και Βέμπερ

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, κ. Άγγελα Μέρκελ είχε σήμερα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να εκθέσει στην κ. Μέρκελ τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου που θα υλοποιήσει, εφόσον οι πολίτες εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία.
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε στον κ. Αναστασιάδη την αμέριστη στήριξη του και επανέλαβε την ανάγκη η Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η τελευταία εμμείνει στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.
 
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον επικεφαλής υποψήφιο του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του εξέφρασε τη στήριξη του και υπογράμμισε την ανάγκη ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.