Το παιχνίδι δεν γυρίζει λένε στον Τσίπρα, τρεις νέες δημοσκοπήσεις - Free Sunday
Το παιχνίδι δεν γυρίζει λένε στον Τσίπρα, τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Το παιχνίδι δεν γυρίζει λένε στον Τσίπρα, τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα μεταξύ 8 και 9,2 μονάδων δίνουν στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δύο νέες δημοσκοπήσεις. .Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι η ΝΔ προηγείται με 8 μονάδες (με αναγωγή επί των εγκύρων) ενώ η αντίστοιχη μέτρηση της Alco για το Open ανεβάζει τη διαφορα στις 9,2 μονάδες.

Η Pulse για τον Σκάι με εμφανίζει την ΝΔ στο 35% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27% με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%Τον κύκλο των διαφαινόμενων κοινοβουλευτικών δυνάμεων ολοκληρώνουν η ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη – που μετράται σταθερά στο 3,5% – και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που βρίσκεται στο 3%, όριο εισόδου στην Βουλή.

Σε περίπτωση που η Ελληνική Λύση δεν καταφέρει να μπει στην Βουλή η δημοσκόπηση υπολογίζει πως η ΝΔ θα αποσπάσει 156 έδρες, έχοντας καθαρή αυτοδυναμία. Εάν το κόμμα Βελόπουλου εξασφαλίσει θέση στην νέα Βουλή η πλειοψηφία της ΝΔ περιορίζεται στις 152 έδρες.

Στην παράσταση νίκης έχουμε τη ΝΔ να προηγείται με 71%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 18%. Η νίκη της ΝΔ δηλαδή έχει πλέον εδραιωθεί στην παποίθηση των ψηφοφόρων.Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι οι Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% με τον κ. Τσίπρα να έχει ανέβει στο 28% από το 26% της προηγούμενης δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco για το Open, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 32,4%, έναντι 23,2% που έχει η κυβερνητική παράταξη. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Χρυσή Αυγή με 3,8%, ενώ στη Βουλή μπαίνουν, με ποσοστό 3,5%, τόσο το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη όσο και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που «πιάνει» το... μαγικό όριο εισόδου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς μετρήθηκε στο 3% -ήτοι, σχηματίζεται επτακομματική Βουλή.Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η ΝΔ «πιάνει» ποσοστό 29,8% και προηγείται με διαφορά 8,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, που ακολουθεί με 21,3%. Το ΚΙΝΑΛ είναι και πάλι τρίτο με 6%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 4,4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5, το Μέρα 25 με 3,2%, ενώ η Ελληνική Λύση μένει «εκτός νυμφώνος», καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 2,7%.

Σε δημοσκόπηση της Opinion Poll, με κατανομή των αναποφάσιστων με βάση την εκλογική τους συμπεριφορά στις ευρωεκλογές, η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 4,6%, ο κ. Βαρουφάκης στο 4,1%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%.

Από τα άλλα κόμματα το μόνο που δείχνει κάπως ικανό να προσεγγίσει το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφεται στο 2,3%.