Γιαννάκου μετά τον Πικραμένο στο Επικρατείας της ΝΔ - Free Sunday
Γιαννάκου μετά τον Πικραμένο στο Επικρατείας της ΝΔ

Γιαννάκου μετά τον Πικραμένο στο Επικρατείας της ΝΔ

Η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, θα είναι στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, το οποίο θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με το Κυβερνητικό Πρόγραμμα σε ειδική εκδήλωση που γίνει σήμερα στις 13.00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».


Στο πρόσωπό της, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να τιμήσει μια γυναίκα πολιτικό, η οποία αντιμετώπισε με σθένος και δύναμη όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πολιτική της δράση αλλά και στην προσωπική ζωή της, την αξιέπαινη μάχη με τα προβλήματα υγείας και σκληρό αγώνα ως υπουργός για να προωθήσει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, χωρίς να κάνει πίσω ούτε στις αντιδράσεις όσων αντιτάσσονταν στις αλλαγές, όπως για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Στις επόμενες εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας αναμένεται να βρεθούν δύο στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη: ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού Τάκης Θεοδωρικάκος.Για την πέμπτη εκλόγιμη θέση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται μια νέα γυναίκα που έχει διακριθεί λόγω της ενασχόλησής της με επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ενώ οι υπόλοιποι θα σηματοδοτούν τη βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της Κεντροδεξιάς παράταξης.

Στην τελευταία και τιμητική θέση, ο αρχηγός της ΝΔ τοποθέτησε τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ο οποίος δεν είναι καν κομματικό μέλος και η επιλογή του έγινε για να συμβολίσει τα ανοίγματα που θέλει να κάνει η ηγεσία της Πειραιώς στις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.
Την παρουσίαση του Προγράμματος «για Ισχυρή Ανάπτυξη και Αυτοδύναμη Ελλάδα» θα κάνει ο ίδιος κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να δεσμευτεί προσωπικά για το τρίπτυχο των προτάσεων του που συνοψίζεται στη μείωση φόρων και εισφορών, στη δημιουργία νέων δουλειών και στην ασφάλεια της καθημερινότητας των πολιτών