Χωρίς debate αρχηγών στις εκλογες - Free Sunday
Χωρίς debate αρχηγών στις εκλογες

Χωρίς debate αρχηγών στις εκλογες

Δεν κατέληξε σε ημερομηνία για την διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών η διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα στις 11 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα είχαν συμφωνήσει στην 1η Ιουλίου για την πραγματοποίηση της τηλεμαχίας, ημερομηνία ωστόσο που ανατράπηκε λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί την 30 Ιουνίου για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν την νέα ηγεσία της Ε.Ε.Οι προτάσεις που εξετάζονται είναι η Πέμπτη και Παρασκευή 28 Ιουνίου στις οποίες φαίνεται να συμφωνούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά διαφωνούν οι εκπρόσωποι των μικρότερων κομμάτων.

Στις 27 Ιουνίου ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει προγραμματίσει κεντρική ομιλία στην Πάτρα και την Παρασκευή η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά θα περιοδεύσει στην Αιτωλοακαρνανία.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κρήτη TV χθες Κυριακής είπε ότι το debate «είναι χρήσιμο, αλλά δεν είναι καθοριστικό και γίνεται πάντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

«Δεν είμαστε μια προεδρική δημοκρατία, στην οποία δύο υποψήφιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα γίνει πρόεδρος. Είμαστε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και ο σεβασμός στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες προϋποθέτει ένα ντιμπέιτ με όλους τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς».

«Προσβλέπω στο ντιμπέιτ, πιστεύω ότι τελικά θα γίνει, αλλά έχω κάνει ήδη με τον κ. Τσίπρα 42 κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις. Ο κόσμος γνωρίζει και εμένα, γνωρίζει και τον κ. Τσίπρα. Η διαφορά μας είναι ότι ο κ. Τσίπρας έχει δοκιμαστεί τέσσερα χρόνια και πρέπει να απολογηθεί για την πολιτική του, για την κατάσταση στην οποία είναι η χώρα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.η προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου τηλεμαχία ακυρώθηκε λόγω Συνόδου Κορυφής.