«Όλα θα διερευνηθούν», δηλώνει ο Π.Πικραμένος για τη NOVARTIS - Free Sunday
«Όλα θα διερευνηθούν», δηλώνει ο Π.Πικραμένος για τη NOVARTIS

«Όλα θα διερευνηθούν», δηλώνει ο Π.Πικραμένος για τη NOVARTIS

«Mε ενδιαφέρει να μάθω την αλήθεια, τι υπήρξε πίσω από αυτή την ιστορία», δήλωσε σήμερα αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, Παναγιώτης Πικραμένος, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν διέπεται από καμία διάθεση ρεβανσισμού προσωπικά, αλλά.


«Όλες οι κυβερνήσεις έχουν μία τάση να έρχονται πιο κοντά με τη Δικαιοσύνη, συνήθως για την εξυπηρέτηση των στόχων τους και καμιά φορά το πράγμα ξεφεύγει. Έχω την αίσθηση ότι το πράγμα ξέφυγε», σχολίασε ακόμα αναφερόμενος στις καταγγελίες του αντιεισαγγελέα Αγγελή και την αποκάλυψη Σαμαρά πως ο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.


«Τα φαινόμενα προκαλούν μεγάλη απορία και περιέργεια», τόνισε ο κύριος Πικραμμένος, προσθέτοντας πως όλα θα διερευνηθούν.

Δεν θέλησε να κατηγορήσει κανέναν προσωπικά, καθώς όπως είπε

«δεν έχει μάθει να μιλάει χωρίς στοιχεία», όμως ανέφερε πως αυτά «δεν είναι ωραία πράγματα για το κύρος της Δικαιοσύνης, που έχει κλονιστεί και βλέπω τους συναδέλφους μου πώς αντιδρούν, στεναχωριούνται οι άνθρωποι».«Θεσμικά η Δικαιοσύνη είναι πλήρως θωρακισμένη, ίσως χρειάζεται εσωτερικά, μέσα στους κόλπους της δικαιοσύνης να χρειάζονται αλλαγές, ίσως και αυτοέλεγχος και ίσως μία καλυτέρευση των όρων επιλογής», είπε τονίζοντας ότι δεν είναι σωστό να διαλέγεις για επικεφαλής ένα τυχαίο νούμερο της επετηρίδας, ή «να πάρεις κάποιον που δεν σέβονται οι συνάδελφοί του, αυτό δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα».Ο ίδιος πάντως αντιμετωπίζει με χιούμορ την περιπέτειά του με την NOVARTIS, αναφέροντας πως έχει πάει στη Βουλή ως πρωθυπουργός, ως κατηγορούμενος, είναι ώρα να πάει και ως «κανονικός»!


«Στην αρχή μου κόστισε πάρα πολύ», είπε και πρόσθεσε: «Δύο πράγματα με βοήθησαν, περισσότερο αυτό που έβλεπα ως αντίδραση του κόσμου, που ήταν πάρα πολύ φιλική και από ανθρώπους που δεν το περίμενα, αλλά και η σχέση μου με τον πρόεδρο της ΝΔ με τον οποίο είχαμε εδώ και πολύ καιρό πολλές συζητήσεις, η σοβαρότητά του και η συγκρότηση του προγράμματος με έπεισαν να ανακατευτώ με την πολιτική. Εκών άκων πολιτικός είμαι, ελπίζω να μην είμαι στο επίκεντρο, αλλά στις παρυφές».«Δεν θα ήθελα να πάω στο υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν νομίζω ότι θα πάω, θα ήθελα να βοηθήσω όμως και νομίζω ότι γι' αυτό επελέγην», είπε ο κύριος Πικραμμένος αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν να εμπλακεί ενεργά με την πολιτική. «Νομίζω ότι υπάρχουν τομείς που θα μπορούσα να δραστηριοποιηθώ, την αναθεώρηση του Συντάγματος για παράδειγμα και όχι απαραίτητα να γίνω υπουργός», είπε.