Διοικήσεις στις ΔΕΚΟ πριν τις εκλογές ορίζουν κυβέρνηση και Υπερταμείο - Free Sunday
Διοικήσεις στις ΔΕΚΟ πριν τις εκλογές ορίζουν κυβέρνηση και Υπερταμείο

Διοικήσεις στις ΔΕΚΟ πριν τις εκλογές ορίζουν κυβέρνηση και Υπερταμείο

Στην τοποθέτηση νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΥΔΑΠ, αναμένεται να προχωρήσει αύριο Τετάρτη, λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, η κυβέρνηση σε συνεργασία με το υπερταμείο, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η εφημερίδα γράφει ότι θα ακολουθήσουν οι αλλαγές πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου, στην ΔΕΗ και στην ΕΥΑΘ.Σε οτι αφορά στην ΕΥΔΑΠ, πληροφορίες φέρνουν ως αντικαταστάτη του Ιωάννη Μπενίση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΠΑ ενώ για τη θέση του προέδρου της ΕΥΔΑΠ προορίζεται έτερο στέλεχος με καριέρα στο εξωτερικό καθώς το υπερταμείο προσπαθεί να δώσει στις αλλαγές τεχνοκρατική χροιά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αλλαγές στην ΕΥΔΑΠ γίνονται χωρίς προκήρυξη των θέσεων, επιτείνοντας τις αιτιάσεις για αδιαφάνεια αν και από το υπερταμείο λένε ότι οι αλλαγές γίνονται με τη συνδρομή εταιρειών συμβούλων ειδικών σε θέματα προσωπικού που έχουν προσληφθεί για το σκοπό αυτό.

Στην ΕΥΑΘ μετά την παραίτηση χθες Δευτέρα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ, Ι. Κρεστενίτη, θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ με μοναδικό θέμα τον διορισμό νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Στη ΔΕΗ προωθείται η αλλαγή πέντε μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου η θητεία των οποίων λήγει στις 10 Ιουλίου 2019.