Ο Ρουβίκωνας κατέθεσε 60.000 ευρώ για τις εγγυήσεις δύο συλληφθέντων - Free Sunday
Ο Ρουβίκωνας κατέθεσε 60.000 ευρώ για τις εγγυήσεις δύο συλληφθέντων

Ο Ρουβίκωνας κατέθεσε 60.000 ευρώ για τις εγγυήσεις δύο συλληφθέντων

Τις εγγυήσεις των 60.000 ευρώ προκειμένου να μην προφυλακιστούν, κατέθεσαν τα δύο μέλη του Ρουβίκωνα που κατηγορούνται για την επίθεση στη βουλή στις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, το ποσό συγκεντρώθηκε όχι μόνο από συναυλίες και προσφορές αλληλέγγυων, αλλά και από εκταμίευση δανείου που έλαβε μετά την υποθήκευση περιουσιακού του στοιχείου ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους.

 Το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα που είναι ο άλλος κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι τα 30.000 ευρώ για τον ίδιο βρέθηκαν μόνο από συναυλίες και αλληλέγγυους τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.Ο ίδιος, μάλιστα, στη σχετική ανάρτηση που έκανε στο Facebook, επιχείρησε να εμφανιστεί ότι δεν θα είχε πρόβλημα να πάει στη φυλακή αλλά, όπως γράφει, «εγώ τυγχάνει να ανήκω σε μια αναρχική συλλογικότητα η οποία έχει αποφασίσει πως κανένα μέλος της δεν θα πάει φυλακή όσο περνάει από το χέρι της. Οπότε όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να συμμορφωθώ με την απόφαση της ομάδας μου χωρίς να πάρω ατομικές πρωτοβουλίες».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλαϊτζίδη τα λεφτά συγκεντρώθηκαν από αλληλέγγυους σε «Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία, Ιαπωνία, Σλοβενία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ν.Ζηλανδια, Αυστραλία, Ινδονησία, Βραζιλία, Χιλή, Αργεντινή, Ρωσία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Ολλανδία και Μάλτα.
Και από Ελλάδα σε Αθήνα, Ελευσίνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αγρίνιο, Λαμία, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Τρίκαλα και Ξάνθη»