«Έκτακτα μέτρα δεν πρόκειται να πάρουμε», διαβεβαιώνει ο Μητσοτάκης - Free Sunday
«Έκτακτα μέτρα δεν πρόκειται να πάρουμε», διαβεβαιώνει ο Μητσοτάκης

«Έκτακτα μέτρα δεν πρόκειται να πάρουμε», διαβεβαιώνει ο Μητσοτάκης

«Επιμένω στην ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για την προειδοποίηση ότι αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, θα πάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο.

«Κατηγορούμαι για κινδυνολογία ενώ κάνω μια διαπίστωση από αυτόν που προκάλεσε το θέμα αφού ψήφισε την απλή αναλογική» πρόσθεσε χαρακτηρίζοντας «αυτονόητη παρατήρηση» την αναφορά του.

«Εαν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο προφανώς δεν θα γίνουν εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο. Το ερώτημα είναι τι κυβέρνηση θέλουμε», ειπε και προσέθεσε ότι « η κυρία Γεννηματά λέει ότι δεν θέλει να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο, η κατάργηση του οποίου, θα είναι στο πρώτο νομοσχέδιο οπότε αντιλαμβάνεστε τα προβλήματα».

«Είμαι σίγουρος ότι θα πιάσουμε τους στόχους του 2019. Έκτακτα μέτρα δεν πρόκειται να πάρουμε» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που χαρακτήρισε κρίσιμες χαρακτήρισε τις εκλογές της 7ης Ιουλίου τονίζοντας ότι «τώρα θα αποφασίσουμε πώς θα πάει η χώρα».Επικαλούμενος την επαφή με τους πολίτες είπε ότι «προσβλέπουν για να ανοίξει ένας νέος κύκλος» προσθέτοντας ότι στις 7 Ιουλίου «κλείνει ένας 10ετης κύκλος Οδύσσειας».

«Υπάρχει μια λελογισμένη προσδοκία που με ικανοποιεί πολύ. Υπάρχει ψήφος καρδιάς και ψήφος μυαλού και πιστεύω ότι υπάρχει μια αναγνώριση ότι η ΝΔ προσέρχετια ανανεωμένη με σύγχρονο πολιτικό λόγο. Το γεγονός ότι η κοινωνία αποδείχθηκε στις ευρωεκλογές πιο ώριμη από ό,τι νομίζαμε είναι επιτυχία» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι «με την Αριστερά δεν ξεμπερδέψατε» ο κ. Μητσοτάκη αναρωτήθηκε «ποια αριστερά εννοεί ο κ. Τσίπρας; Αναρωτιέμαι σε ποια αριστερά αναφέρεται του κ. Πολάκη του Βαρουφάκη, των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη;». Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «δεν είναι δικιά μου δουλειά να ξεμπερδεύω κανέναν. Ο κ. Τσίπρας θα έχει αρκετές περιπέτειες που θα πρέπει να χειριστεί στο εσωτερικό του κόμματός του».

«Εύχομαι εφόσον ο λαός στείλει τον Τσιπρα στην αντιπολίτευση να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του και να μην επιστρέψει σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος» πρόσθεσε για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγειλλε για άλλη μια φορά την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου «για να εξασφαλίσουμε κυβερνησιμότητα».

Πρόσθεσε, δε, ότι «στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε εφόσον μας εμπιστευτεί ο λαός και θα αφορά τη λειτουργία του κράτους θα περιλαμβάνει σημειακές ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην κυβερνησιμότητα των δήμων και θα περιλαμβάνει σημειακές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά σε μέρος πρότασης για τον εκλογικό νόμο που θα αφορά το «να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Θυμίζω ότι χρειάζονται 200 ψήφοι αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πώς - ασχέτως των διαφωνιών - δεν θα βρεθούν οι 200 βουλευτές για να ψηφίσουν τα άρθρα για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Δεσμεύομαι ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».

«Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε και μια πολιτική άσκησης κοινωνικής δικαιοσύνης γιατί δεν είναι φτηνό να βγάλεις ένα εισιτήριο για να έρθεις να ψηφίσεις» κατέληξε για το θέμα.Μιλώντας για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει είπε ότι «έχω την αποκλειστική ευθύνη για το υπουργικό συμβούλιο να στελεχώσω με τους κατάλληλους ανθρώπους και να διασφαλίσω την απόλυτη ομοιογένεια της κυβέρνησης». Συμπλήρωσε, επίσης, ότι θα έρθουν και τεχνοκράτες που θα πρέπει να εγκαταλείψουν την καριέρα τους, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα αναλάβω υπουργείο».

Επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι θα ήταν ευχής έργον να μην μπουν στη Βουλή κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου προσθέτοντας ότι «τα κόμματα διαμαρτυρίας "πέθαναν" ή "θα πεθάνουν" σε αυτή την κάλπη γιατί η κοινωνία δεν είναι οργισμένη».Ερωτηθείς ειδικά για τον κ. Βαρουφάκη απάντησε ότι «έχει τεράστιες ευθύνες μαζί με τον κ. Τσίπρα για αυτά που έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015».Για τα θέματα της οικονομίας επανέλαβε ότι η μείωση των φόρων θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2020 ενώ εξέφρασε την πρόθεση «όσο το δυνατόν συντομότερα να τελειώνουμε με τα capital controls σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος».

Όσον αφορά τις συντάξεις είπε ότι «εγγυώμαι τις σημερινές επικουρικές συντάξεις» ενώ πρόσθεσε ότι «κανείς σημερινός συνταξιούχος δεν θα δει να περικόπτεται κάποιο τμήμα της σύνταξής του». Παράλληλα τόνισε ότι «ρωμαλέα ανάπτυξη θα οδηγήσει σε αύξηση των συντάξεων».Σημείωσε, δε, ότι «σε συνδυασμό με ένα κύμα μεταρρυθμίσεων θα χτίσουμε γρήγορα εμπιστοσύνη για να πάω σύντομα στους Ευρωπαίους για να ζητήσω τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων»