Κώδικα δεοντολογίας για τους υπουργούς του, εξαγγέλλει ο Μητσοτάκης - Free Sunday
Κώδικα δεοντολογίας για τους υπουργούς του, εξαγγέλλει ο Μητσοτάκης

Κώδικα δεοντολογίας για τους υπουργούς του, εξαγγέλλει ο Μητσοτάκης

Έκκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών να πάνε να ψηφίσουν έκανε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η συμμετοχή είναι απαραίτητο συστατικό της ίδιας της Δημοκρατίας ειδικά στους νέους συμπολίτες μας που είναι πιο καχύποπτοι τους λέμε πάρτε το μέλλον στα χέρια σας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε ότι έχει αλλάξει η δημογραφική δομή των ψηφοφόρων που ψηφίζουν την ΝΔ και έχουν προστεθεί πολλοί νέοι. 

«Στο πρώτο νομοσχέδιο μας θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και θα μπει ένα τέλος σε αυτό το κλίμα ασυδοσίας και ανομίας που επικρατεί», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να σπάσει το εμπάργκο και να παραχωρήσει συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

«Καλοδεχούμενη η απόφαση να έρθει στον ΣΚΑΪ. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την εμμονή. Είναι ειδικότητα του Τσίπρα να κάνει το όχι ναι. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω κινήσεις που αλλάζουν την στρατηγική ενός κόμματος πέντε ημέρες πριν τις εκλογές δείχνουν πανικό και απελπισία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Η ψήφος πιάνει τόπο στην ΝΔ και όχι στα μικρά κόμματα»
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ζητά την αυτοδυναμία γιατί η «χώρα δεν αντέχει περιπέτειες». Εξήγησε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να πει σε λογική παζαριών και επιτέθηκε στο ΚΙΝΑΛ ότι δεν έχει ξεκάθαρη γραμμή για το εάν θα συνεργαστεί ή όχι με άλλα κόμματα μετά τις εκλογές. «Δεν έχω καταλάβει ούτε εγώ ούτε οι πολίτες τι θέλουν να κάνουν», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Η ψήφος στην ΝΔ πιάνει τόπο»

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι οι πολίτες που υποστήριξαν μικρά κόμματα τα οποία δεν έφτασαν στο 3% στις ευρωεκλογές θα είναι καλό να δώσουν ισχυρή εντολή στην ΝΔ. «Στην παρούσα κατάσταση λέμε ότι είναι καλύτερο αυτή η ψήφος να πιάσει τόπο και να κατευθυνθεί στην ΝΔ παρά να πάει σε μικρότερα κόμματα. Θα ήταν καλό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας Χρυσή Αυγή και Βελόπουλος να μείνουν εκτός Βουλής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε: «Η κρίση γέννησε πολλά κόμματα. Τα κόμματα του θυμού, της πόλωσης. Όλα αυτά τα κόμματα κινδυνεύουν με εξαφάνιση σε αυτή την κάλπη. Η ελληνική κοινωνία είναι προβληματισμένη και στεναχωρημένη αλλά δεν είναι πλέον τόσο οργισμένη. Είναι ελαφρά αισιόδοξη».

Οι φόροι θα μειωθούν-Δεν κόβονται τα επιδόματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την υπόσχεση του να μειωθούν οι φόροι και ξεκαθάρισε ότι δεν θα περικοπούν τα επιδόματα και θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα. «Οι φόροι θα μειωθούν και πρέπει να μειωθούν. Γνωρίζω ότι η μείωση των φόρων είναι μονόδρομος για να πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Ο κ. Τσίπρας διέλυσε την μεσαία τάξη με την φορολογία. Πολιτική μας είναι να επιστρέψουμε στην μεσαία τάξη κάποια από τα πράγματα που τους πήρε ο κ. Τσίπρας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κώδικα Δεοντολογίας τον οποίο θα εφαρμόζουν οι υπουργοί, θα έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση οι υπουργοί μίας κυβέρνησης ΝΔ να κυκλοφορούν με κότερα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε εάν ο Αλέξης Τσίπρας είναι αλαζόνας, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν θα κρίνει τον χαρακτήρα του.

«Έζησα την εξουσία από κοντά και την έχω απομυθοποιήσει, δεν μου λένε κάτι τα κυβερνητικά αεροσκάφη και τα γκλάμορ, σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα χρησιμοποιεί το κυβερνητικό αεροσκάφος όταν είναι απαραίτητο.

ΠΗΓΗ: skai.gr