Ο Πάιατ επιβεβαιώνει ότι ήταν στην Χαλκιδική αλλά διαψεύδει ότι είδε τον Ζάεφ - Free Sunday
Ο Πάιατ επιβεβαιώνει ότι ήταν στην Χαλκιδική αλλά διαψεύδει ότι είδε τον Ζάεφ

Ο Πάιατ επιβεβαιώνει ότι ήταν στην Χαλκιδική αλλά διαψεύδει ότι είδε τον Ζάεφ

Σε διάψευση του δημοσιεύματος της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, ότι την προηγούμενη Κυριακή, ο πρέσβης Πάιατ συναντήθηκε στην Χαλκιδική με τον πρωθυπουργό της Β.Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ προχώρησε με ανάρτηση της στο twitter, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

“Όχι αληθινό”, έγραφε η ανάρτηση στην οποία είχε επισυναφθεί το σχετικό δημοσίευμα.

Πάντως, ο κ.Παιατ, στην ομιλία του που έκανε στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας επιβεβαίωσε οτι το προηγούμενο Σαββατοκύριακό ήταν στην Χαλκιδική καθώς αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και την αμερικανική παρουσία στην πόλη μέσω του αμερικανικού κολλεγίου Ανατόλια, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και στις ομορφιές της Χαλκιδικής, την οποία, όπως είπε, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα ο κ.Πάιατ ανάρτησε φωτογραφία του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Ήμουν στην Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα και είχα τη χαρά να διαπιστώσω ότι το απόθεμα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι υψηλότερο από ποτέ. Υπάρχει ευρεία συναίνεση στην Ουάσιγκτον ότι η Ελλάδα έχει καταστεί ένας από τους πιο αξιόλογους και σημαντικούς περιφερειακούς συμμάχους», είπε στην ομιλία του, ο Αμερικανός πρέσβης, επισημαίνοντας τη δυναμική που προσέδωσε στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης με τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τιμώμενη χώρα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο ετήσιος στρατηγικός διάλογος αλλά και μια σειρά από άλλες ενέργειες και περιστάσεις.

«Οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες έρχονται και φεύγουν, αλλά αυτό που έχουμε χτίσει θα μείνει: μια ισχυρή παράδοση συνεργασίας, φιλίας και κοινών ιδανικών που φτάνουν μέχρι την ίδρυση των σύγχρονων κρατών μας», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρέσβης.