Α. Καστρινός: «Την Κυριακή βάζουμε τέλος στον κατήφορο» - Free Sunday
Α. Καστρινός: «Την Κυριακή βάζουμε τέλος στον κατήφορο»

Α. Καστρινός: «Την Κυριακή βάζουμε τέλος στον κατήφορο»

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο από πολίτες Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, στην Αμαλιάδα, ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας Αλέξιος Καστρινός πραγματοποίησε την κεντρική του προεκλογική ομιλία, παρουσία στελεχών του κόμματος, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου που τον καταχειροκρότησε.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Καστρινός παρουσίασε τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας στους βασικούς άξονες της οικονομίας, της ανάπτυξης, της παιδείας, του τουρισμού, της υγείας, του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, αλλά και τις κύριες επιδιώξεις του στα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον Νομό Ηλείας.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι «την Κυριακή 7 Ιουλίου βάζουμε τέλος στον κατήφορο. Αφήνουμε πίσω τον λαϊκισμό. Αφήνουμε πίσω τη μιζέρια. Τις ιδεοληψίες. Αφήνουμε πίσω τον διχασμό», προσθέτοντας ότι «ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο. Τον δρόμο της ευθύνης και του ορθολογισμού. Τον δρόμο της ανάπτυξης και της αξιοπιστίας. Τον δρόμο της ενότητας και της προοπτικής» και τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί αυτή την προσπάθεια».

«Θέλουμε μια οικονομία υγιή, δυναμική. Μια οικονομία που παράγει και δημιουργεί, προς όφελος της κοινωνίας, που θα δημιουργεί προοπτική για τη χώρα. Θέλουμε μια ανάπτυξη που δημιουργεί νέες, καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους», υπογράμμισε ο κ. Καστρινός και επισήμανε ότι «έχουμε δουλειά να κάνουμε για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, για να μη μείνει κανείς πίσω. Έχουμε δουλειά να κάνουμε για την αναβάθμιση της παιδείας, που είναι η μόνη εγγύηση για το μέλλον της Ελλάδας. Έχουμε δουλειά, για ένα κράτος αποτελεσματικό, που μπορεί να ξοδεύει λιγότερα και να προσφέρει περισσότερα στον πολίτη. Έχουμε δουλειά να κάνουμε για τη στήριξη του αγροτικού τομέα. Για να αξιοποιήσουμε τον πλούτο που παράγει η ελληνική γη. Για να δώσουμε αξία στον κόπο του αγρότη, του κτηνοτρόφου», προσθέτοντας επίσης ότι «θέλουμε ποιοτική δημόσια υγεία για όλους τους Έλληνες».

KASTRINOS AMALIADA 4

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «εφαρμόζουμε ένα ενιαίο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης των υποδομών, για τη βελτίωση της καθημερινότητας και τη δημιουργία πολλών, ποιοτικών θέσεων εργασίας» και αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΝΔ για την αναστροφή του δημογραφικού προβλήματος, τονίζοντας ότι «πιστεύουμε πως πρέπει να βοηθάμε όσους θέλουν να κάνουν οικογένεια, να υποστηρίζουμε τους νέους γονείς, να προσφέρουμε στα παιδιά μας ποιοτική παιδεία και φροντίδα στα πρώτα τους βήματα».

Αναφερόμενος στον νομό Ηλείας, και αφού τόνισε ότι πρέπει «να φτιάξουμε την Ηλεία που μας αξίζει, την Ηλεία του αύριο», ο κ. Καστρινός υπογράμμισε ότι «άμεση προτεραιότητά μας είναι η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, όπως και άλλων βασικών οδικών δικτύων της χώρας», προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το brand name της Αρχαίας Ολυμπίας και το brand value του Ολυμπισμού, ώστε να μετασχηματίσουμε την πολιτιστική αξία σε μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για όλο τον νομό Ηλείας».

Επίσης, για τις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Καστρινός σημείωσε με νόημα ότι «έχει ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις εκλογές να αξιολογήσουμε πρόσωπα. Πρόσωπα ικανά, με διάθεση προσφοράς, όραμα, γνώσεις, εμπειρία, έργο και ήθος» και κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι «όλοι μαζί θα πετύχουμε την ισόρροπη ανάπτυξη του νομού μας, ώστε να βγει από το τέλμα και την τελευταία θέση ανάπτυξης».

Τον κ. Καστρινό προλόγισε ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, ενώ τον λόγο έλαβε και ο κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης, πολιτευτής και επί σειρά ετών αγωνιστής της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, κάνοντας έναν σύντομο χαιρετισμό.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Ήλιδας κ. Λυμπέρης Ιωάννης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν. Ηλείας κ. Γαβράς Χρήστος και η Αντιπρόεδρος κα Κωστοπούλου Έλσα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Νικολούτσος Κώστας και οι Αντιπρόεδροι κ.κ. Λεβέντης Κώστας και Παρασκευόπουλος Αντώνης, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Ήλιδας κ. Φουντάς Θανάσης και τα μέλη κ.κ. Γεωργόπουλος Αλέξης, Χριστοφόρου Τάκης, Ξουρής Χρήστος, Μπεράτη Γωγώ και Κορδονούρης Ανδρέας, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θεοδόσης Θανάσης, η Δήμαρχος Πηνειού κα Κοντούλη Βάντα, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πηνειού κ. Κασσιανός Βασίλης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Πηνειού κα Μπίλια Μαρία, ο Πρόεδρος Νέων Αγροτών Βασιλόπουλος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «Πηνειός» κ. Τζουλέκης Σπύρος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου κ. Σκαρτσιάρης Ανδρέας, ο πρώην Δήμαρχος Βαρθολομιού κ. Αδαός Στέφανος, ο πρώην Δήμαρχος Πηνείας κ. Παπαδόπουλος Βασίλης, ο πρώην Δήμαρχος Λασιώνος κ. Παπαδόπουλος Κλεάνθης, ο πρώην Δήμαρχος Λεχαινών κ. Κουλούρης Νικόλαος, καθώς και πλήθος πρώην, νυν και νεοεκλεγμένων αυτοδιοικητικών.

Ο κ. Καστρινός, εμφανώς συγκινημένος, τους ευχαρίστησε για τη στήριξή τους, τονίζοντας ότι θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να έρθει η ανάπτυξη στον νομό Ηλείας.