Μη επαναδιαπραγματεύσιμα τα πλεονάσματα λέει το Eurogroup - Free Sunday
Μη επαναδιαπραγματεύσιμα τα πλεονάσματα λέει το Eurogroup

Μη επαναδιαπραγματεύσιμα τα πλεονάσματα λέει το Eurogroup

Ανησυχίες σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά και τη χρηματοδότηση από τις αγορές, μετά από τα μέτρα που ελήφθησαν τους δύο τελευταίους μήνες, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρένγκλινγκ, μετά την συνεδρίαση του eurogroup στις Βρυξέλλες κατά την οποία εξετάστηκε η τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας.

«Κάποια από αυτά τα μέτρα δεν είναι φιλικά προς την ανάπτυξη και αποτελούν ανατροπή προηγούμενων μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων στις δημόσιες επενδύσεις και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές της κυβέρνησης στο δεύτερο μισό του έτους και κυρίως σε ό,τι αφορά τον Προϋπολογισμό του 2020.

«Θα προχωρήσουμε στην αξιολόγηση όταν θα ξέρουμε περισσότερα για τις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης», είπε, ενώ ανακοίνωσε ότι θα βρίσκεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα», και κατέστησε σαφές ότι επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων δεν προβλέπεται.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο και ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, υπογράμμισαν ότι αναμένουν το οικονομικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης.

«Ανυπομονούμε να εργαστούμε εποικοδομητικά με τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές. Θα εξετάσουμε τα θέματα που υπάρχουν στην έκθεση της Κομισιόν και ευρύτερα θα συζητήσουμε την πολιτική της νέας κυβέρνησης και τις προθέσεις της να προχωρήσει», είπε ο Μάριο Σεντένο.

«Ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, ο οποίος, είναι «γνωστή προσωπικότητα» από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, στην προσπάθεια δημιουργίας θέσεων εργασίας, κυρίως για τη νεολαία», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.